От х:

Днес в x:

Хасковлия: Облицовката на монумента продължава да пада, опасно е за децата

Изображение 1 от 5

    Падащите плочки от монумента „Света Богородица“ са опасни за играещите на площадката деца, алармира хасковлия, който изпрати и снимки от падналата облицовка. Той е на мнение, че трябва да се направи спешен ремонт, защото в противен случай може някой да пострада.

    За падащата каменна облицовка съобщиха от община Хасково още в края на миналата година. От кметството припомниха, че е обявена обществена поръчка за извършване на ремонтни дейности на монумента. В нея е включено укрепване на каменната облицовка, възстановяването й в участъците, където е разрушена и фугиране. Днес е крайният срок за подаване на документи от фирмите-мераклии. Утре предстои отварянето им. Следващият етап от процедурата по възлагане на дейността е отваряне на ценовите оферти. Предвид тези изисквания по Закона за обществените поръчки действителният ремонт ще започне най-рано след месец. При евентуални обжалвания от загубили поръчката кандидати, дейностите могат да се протакат и за по-дълъг срок.

    Средствата за възстановяването на монумента са включени в капиталовата програма на общината. Прогнозната стойност на поръчката е 48 127 лева без ДДС. Според условията на обявената обществена поръчка ремонтът трябва да бъде извършен до 90 дни.

    Заради разрухата, параклисът под монумента е затворен за посетители.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ko
      koko
      17 -7
      16:46, 12 мар 2018
      Викнете Жорката да си я оправи.
    • 2
      Ян
      янко митев
      11 -12
      18:51, 12 мар 2018
      Що Жорката? У вас като паднат плочки Жорката ли викаш? Собственикът си поддържа имота. Откакто ГЕРБавите са на власт всичко се руши. Махнаха символа на мъдроста "Бухала" и нещата затъпяха яко.Събориха Баба Яга , сега остава и монумента да намерят начин да съборят.ТАЛИБАНИ.На магарето синджира да пипнат ще му изсъхне гордостта!
      • Ko
        koko
        0 0
        10:01, 13 мар 2018
        Митев щях да ти напиша един ферман,но едва ли ще разбереш.Ай лек ден.
    • 3
      Ма
      мастикаджия
      14 -5
      19:12, 12 мар 2018
      Янко ,като изтрезнееш ми се иска да ти питам ти източно православен ли си?Или католик?Ама изтрезняваш ли?Но твоя господ май е Жорето Иванов!
    • 4
      Ян
      Янко Митев
      4 -10
      19:27, 12 мар 2018
      Лошо ти действа мастиката...смени я с лимонада. Ма... Виж коментара
      • Ма
        мастикаджия
        6 -7
        19:37, 12 мар 2018
        Янко ,кой номер памперси носиш?Да пущаме благотворителни СМС за теб за великден!
    • 5
      Ча
      Чапразов
      6 -3
      22:04, 12 мар 2018
      Истината е , че доста средства за построяването на монумента , събирани по легален и нелегален начин, с двойно счетоводство, изнудване, принуда и рекет от Мустакатия феодал. И голяма част от наличните средства потънаха незнайно, сами се досещате в кой джоб .
      Плочките падат, защото е икономисано по време на строежа е видно от всеки. А защо не пада облицовката на масивното строителство, което е проектирано и строено много по от преди, пак от този същия мустакат дерибей дето царува 6 мандата?
      И се молете при някой лек трус да не се катурне статуята !
    • 6
      33
      333
      5 -2
      22:30, 12 мар 2018
      като бордюрите на бул. освобождение едно че направиха резил толкова широко място ,ама нали трябва на някой бордюрите да се продават ,че и след гаранцията се рушат та да има и поддръжка .този резил го няма никъде .само в Хасково..
    • 7
      Ни
      никола
      0 0
      10:52, 13 мар 2018
      Познавам Янко. Отдавна не пие. Което не му помага да разсъждава трезво...

    Още новини

    Последни новини