От х:

Днес в x:

Чуйте българската песен за Евровизия

Песента, с която ще участваме в 63-тото издание на „Евровизия”, е озаглавена „Bones“ и носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов

В изпълнението й петима артисти вплитат своята енергия, емоция и талант. Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл застават зад проекта Equinox.

Уникалната вокална формация ще излезе на сцената на музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в португалската столица Лисабон. За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария).

„Новата българска песен е силна заявка за „Евровизия” 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете на „Евровизия” от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, „Bones“ дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне“ – каза продуцентът на българското участие в „Евровизия“ Йоана Левиева - Сойър.

Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия ще си партнира за българското представяне на „Евровизия” 2018, е Symphonix International. Компанията се свързва с българските успехи на „Евровизия“ през последните две години. Техни композиции са „Beautiful Mess“, в изпълнение на Кристиан Костов, който завоюва второто място на „Евровизия“ през 2017 година и „If love was a crime”, с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в песенния конкурс през 2016 година.

Проектът Equinox се реализира специално за песенния конкурс тази година, по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. Композицията на „Bones“ е дело на Борислав Миланов, в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ро
    Робот
    1 -1
    12:32, 12 мар 2018
    Страхотна некомерсиална песен с български мотиви, изпята и продоцирана от българи. Просто като видях този клип и изслушах тази песен се почивствах горд, че съм българин незнам само един от гласовете не е ли на Валя Бълканска или е на някоя друга народна певица!
Последни новини