От х:

Днес в x:

След дълго прекъсване: отново крос в чест на битката при Клокотница

    След прекъсване от 10-15 години днес в Кенана отново се проведе ученическо състезание по крос в чест на битката при Клокотница. Такъв крос се е провеждал дълги години, но от повече от десетилетие традицията е била прекъсната, обясниха организаторите от клуб „Атлетик“. Съорганизатор е община Хасково.

    Над 80 деца от различни хасковски и харманлийски училища се записаха за надпреварата. Момчетата и момичетата бяха разпределени в 5 възрастови групи, най-малките бяха до 6 години, най-големите 13-14 годишни. За победителите във всички тях бяха осигурени предметни награди.

    Най-малките стартираха от алеята към зоопарка и финишираха близо до езерото. Дистанцията за тях е около 200 метра, обясниха от клуб „Атлетик“. По-големите тичаха 500 метра, а най-големите – 1000.

    Хубавото време събра в Кенана и родители, близки и просто публика на възстановеното състезание. Надпреварата мина без сериозни инциденти и с много настроение.

    Тодор Кръшков

          

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      БРАВО на организаторите и участниците ! Дано традицията да не прекъсва повече......Само така децата ни се каляват в родолюбие....
    • 2
      Пе
      Петко
      2 -1
      09:34, 11 мар 2018
      Родът Комнини е с родно място село Комни, близо до Филипополис /Пловдив/! Т.е. те са родом от Тракия, после са се изселили... Българските царе всичките са били от Северна България, така да го наречем...
    • 3
      Пе
      Петко
      4 -3
      09:36, 11 мар 2018
      А имаше ли крос по случай 3 март - Освобождението на България от Османско робство???
    Последни новини