От х:

Днес в x:

Amazon може да изпревари Apple и да стане първата компания за трилион долара

Възможността Apple да се превърнe в първата компания, достигнала пазарна цена от 1 трилион долара, е обсъждана в миналото. Цифрата се изчислява на база на настоящата цена на акциите на компанията, умножени по броя на акциите в обращение. Миналият май акциите на Apple бяха на 153 долара и компанията стана първата, оценена на 800 милиарда щатски долара. В момента те са 176 долара и според Reuters понастоящем пазарната цена на компанията е 893 милиарда щатски долара. За да стане първата компания за трилион долара, са й нужни още 12% повишаване на акциите или те да станат 197.20 щатски долара. Оказва се обаче, че Amazon има голям шанс да изпревари Apple в това.

Може би това не е голяма изненада на фона и на това, че Джеф Безос беше обявен за най-богатия човек на планетата, изтласквайки Бил Гейтс на второ място. При компанията нещата са интересни: въпреки че за да настигнат акциите нa Аpple, тези на Amazon трябва да се вдигнат с около 33% и да са вече 2063 щатски долара, това съвсем не изглежда невъзможно спрямо факта, че за периода от една година, акциите на Amazon са се увеличили с 83%, докато на Apple, за същия период, са се вдигнали едва с 24%.

Отделно Amazon Echo остава най-популярният смарт високоговорител в света, а Alexa е единият от двата топ виртуални асистенти. В същото време продажбите на Apple iPhone X изостават от предварително зададените очаквания на компанията. Така може да се окаже, че продължаващите в тази насока тенденции ще доведат до удрянето на цена от трилион щатски долара на пазарна цена на Amazon преди Apple.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини