От х:

Днес в x:

Внимание: Телефонни измамници налазиха Хасково

Хасковлии са под масова атака на телефонни измамници през последните дни, предупредиха от полицията. Шефът на Областната дирекция на полицията Ангел Цанков алармира за повишено внимание по този повод. Само днес атаките по телефона са били 20, за които е уведомена полицията. Телефонните терористи използват познатата тактика за измама, като се представят за полицейски служители и търсят съдействие от гражданите.

Обичайно атаките са насочени към възрастни хора и самотно живеещите. От години десетки са измамените по различни схеми, които прилагат телефонните крадци.

От полицията за пореден път обръщат внимание, че няма практика по телефона да се търси помощ от гражданите при каквито и да са обстоятелства, още по-малко свързани с пари. Затова отново предупреждават, че дори и да се получи подобно обаждане, да не се дават никакви суми, а първо да провери ситуацията и да се потърси помощ от полицейските власти.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Не
    недоверчива
    52 -5
    16:00, 8 мар 2018
    Преди години, при такова обаждане, уговорихме среща с измамника, позвънихме едновременно с това в полицията, но от там ми отговориха, че нищо не можели да направят, нямат хора... Правете си изводите!
  • 2
    От
    От Криминална
    16 0
    16:13, 8 мар 2018
    Преди малко звъняха на служебни телефони телефони в администрация и се представи за полицаи от криминална полиция
  • 3
    Ке
    Кенанския Маймун
    25 -17
    16:55, 8 мар 2018
    Телефонния измамник прибира само 25% от печалбата - 25% за ченгетата покровители , 25% за Герб , 25% за Цар Киро
    • Ге
      Георги
      0 0
      14:12, 10 мар 2018
      Ти от де ги знаеш тия схеми с точност?
  • 4
    До
    До горе коментиращите.
    11 -9
    19:31, 8 мар 2018
    Вие не сте добре,колкото по бързо намерите психиатър по добре за вас.
  • 5
    Ми
    мисс
    26 -1
    21:56, 8 мар 2018
    А защо никой журналист не се заинтересува по-подробно от къде взимат данните за номерата, и как чудна работа, все възрастни хора улучват? Дали някой с достъп до базите на Виваком не има '' помага'' за ЕГН-тата на старците ?
  • 6
    Не
    Незапознат
    7 -3
    22:13, 8 мар 2018
    о май казаното от маймуната на Кенана ще излезе вярно.Когато те налазят вредители
    ако не можеш да се бориш с тях сам се търси помощ.Но помощ няма.Полицията спи или може би подарява цветенца на жените и любовниците си.После чакат подкрепа от обществото за исканията си.Няма да я имат!Следващият път когато ревнат за заплати,условия на труд или нещо подобно да се запитат от кого я искат.Единия ден мутри или псевдо такива вилнеят,другият изметта и боклука на обществото организирано като плъхове въшки,змии и пиявици налазват поголовно навсякъде и гризат,тормозят,хапят и смучат все още останалата кръв от тези от които искат съдействие за едно или друго.Разни полицейски шевчета и бюрократични началничета Не знам какво още трябва да стане за да разни полицейки шевчета и бюрократични началничета размърдат не само задниците по столовете си но и сивото вещество в главата си което се предполага че го имат.Прослойката от обществото което постоянно е ограбвано било глупаво и будала.Може и всякак има такива но факта че популацията от тези които се възползват от това се увеличава в геометрична прогресия говори че тези които трябва да са терминаторите им нищо не правят.Най логичното обяснение е че са с тях.Или пък са некадърници след като имат всички лостове на власта с която разполагат.
  • 7
    Ку
    кум лисан
    1 0
    14:16, 9 мар 2018
    Кенанският маймун ги разбира тези работи. Сигурно им е назначил счетоводител, защото измамниците не могат да разделят сламата на две магарета. всеки обслужва себе си или евентуално шефа си, ако има такъв. Но е истина, че държавата дълбоко е заспала - с просто око се виждат дворците на измамниците, но какво от това....
  • 8
    Нн
    НН
    6 -2
    19:06, 9 мар 2018
    А забелязахте ли обявите за ремонт на покриви разлепени навсякъде по дървета и стени. Случайност... или не, още повече преди събота и неделя. Това са същите измамници. Просто звъннете на номерата там да дойдат да ви "оправят" покрива и като дойде групата - всички вкупом в ареста. И телефонните измами в Хасково рязко ще намалеят. Чухте ли бе вие от полицията в Хасково
  • 9
    Вн
    ВНИМАНИЕ
    2 0
    19:55, 9 мар 2018
    Когато на моя позната и се обажда "Дъщеря и",,,а, тя няма такава, Слава Богу, тя им затваря телефона..НО...след малко и се обажда "полицейски служител ЛАЗАРОВ".., който и нарежда да не вдига телефона при повторно обаждане, а да се обади на...Забележете...007..0..112..!!! Разбрахте ли...? Тел., 112, който е Национален, но вкарва в заблуда с цифрите преди № 112...
    Та, Моля, предайте на близките си, които не са прочели тези редове!
Последни новини