От х:

Днес в x:

Руснаците използвали мистериозно вещество срещу двойния агент

Руснаците са използвали мистериозно вещество, за да ударят бившия руски двоен агент Сергей Скрипал. Това е основната линия на разследване на британските власти, съобщиха двама източници от службите, цитирани от "Ройтерс".

Скрипал, предал десетки руски агенти на британските служби, и 33-годишната му дъщеря Юлия се намират в критично състояние в болница, след като изпаднаха в безсъзнание на обществена пейка пред търговски център в английския град Солсбъри в неделя.

Разследващите на Острова вярват, че руснаците може да са използвали мистериозно вещество срещу Скрипал, за да си отмъстят за държавната измяна, каза американски източник от службите.

Източник от европейска служба потвърди, че това е основната линия на разследване.  Те обаче не разкриха подробности за използваната мистериозна субстанция.

По-рано днес руското външно министерство обяви, че необяснимото разболяване на бившия руски шпионин в Англия се използва за разпалване на кампания против Русия и допълнително обтяга двустранните отношения с Великобритания.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини