От х:

Днес в x:

Осмомартенският пазар на цветя е в разгара си

    Два дни преди деня на жената, търговците на цветя разпънаха шатрите в Хасково.

    На тезгяха има цвете за всяка майка, любима, дъщеря, съпруга, хвалят пъстрата феерия продавачите. Те обещават, че навръх 8-ми март няма да има повишаване на цените , дори напротив-ще има промоции. А пазарът прелива от изобилие-цветя от български разсадници и вносни.

    Хората, които правят избор за дами, живеещи в къщи с дворове,  предпочитат да им поднесат вид, който от саксията по-късно да бъде прехвърлен в земята, казва Галина Стефанова, която обслужва един от големите пунктове на базара за цветя на пл. „Свобода“.

    Мода в търсенето на цвята няма, посочва тя. Орхидеята си е класика. А като цяло има голямо рзнообразие-иглики, различни видове рози, дори цвете на щастието и на парите. Красивата газания, наричана още „летен гербер“, която ни радва с пъстрите си цветчета през лятото, е отличен избор за свежо попълнение в градинската ви колекция. Бегониите, цикламите, са също сред най-харчените видове.

    Всяка жена всеки ден заслужава цвете или жест на уважение, казва Галина Стефанова. Но за този осми март най-големият подарък за нея е синът й, който учи в чужбина, но в момента си е у дома.„Моето дете е моето цвете. Затова съм щастлива, че ще сме заедно.“, споделя Галина.

     haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ни
      Никодимчо
      0 0
      20:31, 7 мар 2018
      И типично по български - цените са двойни, тройни и петорни.
    Последни новини