От х:

Днес в x:

Обучават безработни за социални асистенти на деца, осигуряват им стипендия

Бюро по труда - Асеновград започва прием на заявления на безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности. Желаещите да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение по професия „Социален асистент”, специалност „Подпомагане на деца”. Местата са за общо 15 лица, които ще преминат и обучение за придобиване на ключови компетентности по „Обществени и граждански компетентности”.

Кандидатите трябва да са регистрирани в Бюрото по труда и да попадат в една от следните групи:

- Продължително безработни

- Безработни над 50-годишна възраст

- Безработни с трайни увреждания с право на работа, без квалификация.

- Безработни без професионална квалификация

- Неактивни лица, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица

- Лица извън работната сила, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица

Курсовете ще се проведат в периода март – май като ще се стартира на 26 март с кк ”Обществени и граждански компетентности”. От 2 април ще започне обучението като „Социален асистент”, специалност „Подпомагане на деца”.

По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи за тези, които живеят в населено място извън Асеновград.

Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по проект „НИЕ СЪЩО МОЖЕМ”, реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство с КНСБ. В рамките на проекта на минимум 40% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия.

Необходимо е безработните да представят копие на документ за завършен клас или степен на образование. Срокът за подаване на заявления за обучение е до 19 март.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини