От х:

Днес в x:

Кмет на село обяви награда от 3000 лева за залавянето на крадци

Кметът на село Сталийска махала Цветан Цветанов-Петровката е обявил награда от 3000 лв. за този, който даде достоверна информация за разкриване на престъпниците, задигнали касата на кметството през януари т.г. Това съобщава в. "Лом прес". "По случая е образувано досъдебно производство. Засега нямаме напредък, но работата за разкриване на извършителите продължава", съобщиха от полицията.

Взломната кражба е извършена в почивните дни между 19 и 21 януари. Апашите са счупили секретна брава на входа на кметството, разбили са и две вътрешни врати, за да стигнат до кабинета на кмета. От там хайдуците задигнали метална каса с размери 90/60/60 см. В сейфа е имало боен пистолет "Валтер-Р99" 9х19мм с 16 патрона, златна юбилейна монета, скъп мобилен телефон "Верту", пари, копия на пълномощни и гебровият печат на кметството в Сталийска махала. Според криминалисти, обирът е бил предварително планиран, игнорирана е охранителната система, а крадците са били неколцина, тъй като касата
тежала над 200 кг.

След като повече от месец време полицията не разкрила извършителите, 57-годишният кмет проявил самоинициатива в помощ на разследването. От кметството направили и разлепили листовки с текст: "На вниманието на гражданите на Република България! Обявява се награда от 3000 лв., за който даде достоверна информация за откриване на престъпниците, дръзнали да влязат с взлом в кметство с. Сталийска махала. GSM за връзка: 0879 811 988. Анонимността е гарантирана! Благодарността и наградата ще бъде връчена лично от кмета на селото. Нека заедно да спрем престъпността! С общи усилия да намерим извършителите, посегнали на касата с гербовия печат на Република България в най-престижната институция на селото!".

Петровката е втори мандат кмет от ГЕРБ на селото, а семейната му фирма от години се занимава успешно със земеделски бизнес. "Помагам на нуждаещите се и раздавам голяма част от заплатата си. Може би затова крадците са мислели, че ще намерят много пари, но в касата имаше само малка сума. Парите си изкарвам честно - през деня съм кмет, вечер - фермер, а през нощта - пазач. Станал съм кмет, за да защитавам интересите на хората и държавата, и ще направя всичко по силите си да заловим престъпниците", сподели кметът.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини