От х:

Днес в x:

Делян Добрев е против държавата да купува акции в ЧЕЗ

Председателят на комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев не приема идеята държавата да си върне 34% от акциите на ЧЕЗ, за да има държавата блокиращ глас.

В ефира на  БНТ той заяви, че за подобен ход е нужна промяна в устава. А това е малко вероятно да се случи, защото готвените промени в Закона за енергетиката не са в тази посока.

Идеята за блокиращия глас беше лансирана вчера от Волен Сидеров от "Атака". Пред Би Ти Ви Делян Добрев обясни, че не може да става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ, защото се знае кое е юридическото лице зад сделката.

"На този етап имаме малко информация. Според това, което излиза в медиите, в тази сделка има две офшорки, три банки. Не знаем точната цена на сделката, но знаем, че има предварителен договор. Всички тези детайли ще ги обсъдим утре", допълни той.

Добрев обобщи, че утре в Народното събрание Комисията за контрол над службите ще направи изслушване на всички институции, които имат отношение по продажбата на ЧЕЗ. То ще бъде отворено и за медиите, като на него ще присъства и Гинка Върбакова, чиято фирма "Инерком" е купувачът на ЧЕЗ.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    минас ованес- керкенес
    4 0
    20:13, 28 фев 2018
    Абе тоа ПРЪДЛЮ не трябваше ли да е извън парламента нали съда реши това Седнал да дава съвети Ето заради такива като него хората се отвратиха от ГЕРБА БОЙКО и ЦЕЦО

Още новини

Последни новини