От х:

Днес в x:

5 медала за танцьорите на „Гранд“ Марин и Диляна от международен турнир

Изображение 1 от 5

    Юношеската двойка на хасковския клуб по спортни танци „Гранд“ Марин Мартинов и Диляна Димитрова записаха силно участие в третото издание на Athens Dance Festival, провел се през уикенда. Възпитаниците на треньорите Николай Манолов и Павлина Вълчева се състезаваха в 5 различни категории и се представиха страхотно, завоювайки 3 златни и 2 сребърни комплекта медали.

    Формата на турнира е доста разчупен и включваше състезания, както на отделните танци, така и комплексно. Марин и Диляна спечелиха с почти единодушно 1-во място състезанията по ча-ча-ча, самба и румба. В надпреварата по 3 танца, както и в Junior Latin Open 5 танца, станаха най-добре класиралата се българска двойка. Завършиха 2-ри, отстъпвайки само пред представителите на Италия. Щастието им беше пълно, защото получиха наградите си лично от Сергей Сурков - европейски шампион за професионалисти.

    От хасковския клуб „Гранд“ изразиха задоволството от представянето на танцьорите. „Доволни сме от представянето им, въпреки че това е само началото за тях в новата възрастова група. Очакват ги още много работа и турнири“, коментира треньорът им Николай Манолов. Следващото състезание ще бъде Международния турнир Sofia Dance Open, който започва другата седмица в столицата.

    Състезанието в Гърция събра водещи двойки, треньори и съдии от над 15 държави: Италия, Англия, Русия, Полша, Украйна, Германия, Израел, Молдова, България, Сърбия, Гърция и други. Организаторите отчетоха рекорден брой участници тази година.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини