От х:

Днес в x:

Закриват Игрите в ПьонгЧанг

Днес е последният ден на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Пищната церемония ще започне в 13.00 ч. българско време.
 
Преди това ще бъдат разпределени четири комплекта медали, като с най-голям интерес се очаква финалът по хокей на лед при мъжете между Германия и Русия. Денят ще мине без българско участие.

Игрите бяха открити на 9 февруари от президентът на Република Корея Мун Дже-ин. Олимпийският огън беше запален от голямата звезда на домакините - фигуристката Ю-На Ким, която е олимпийска шампионка от Ванкувър 2010 и сребърна медалистка от Сочи 2014.

Церемонията по откриването продължи повече от два часа на олимпийския стадион в Пьонгчан и включваше 14 отделни фрагменти.

По време на парада на спортистите знаменосец на българската делегация беше звездата на сноуборда Радослав Янков, а на стадиона дефилираха още Александра Жекова, Зорница Пенчева, Владимир Зографски и други български спортисти.
 

В знак на мир и обединение на Корейския полуостров отборите на Република Корея и КНДР дефилираха под общ флаг. Обединеното знаме носеха бобслеистът Вон Юн Джон (Република Корея) и състезателката по хокей на лед от КНДР Хван Чун Гум.

В Игрите участваха рекордните 2952 спортисти от 92 държави. Най-многобройна беше делегацията на САЩ - 242 спортисти. За Русия със статут "Олимпийски спортисти от Русия", участваха 168 състезатели.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини