От х:

Днес в x:

Борисов: До края на годината сме в чакалнята на Шенген

"Важно е да имаме ефективен орган за борба с корупцията. Не трябва на разни места да се случват безобразия, а после да се приписват на нас", изтъкна относно новия антикорупционен закон премиерът Бойко Борисов по време на 9-я Зимен университет на Младежи ГЕРБ.

"Винаги сме подкрепяли нашите съседи от Гърция, но не пропуснах случая да им припомня и някои важни неща. Преди години Гърция и Италия приеха проекта "Посейдон", който заобиколи България, но сега ги питах колко коректни бяха тогава", акцентира Борисов. Той коментира и отношенията с Турция и Русия - "Няма как да защитим интересите на ЕС на Балканите, ако не защитим добрите отношения между Турция и Русия", обясни премиерът.

По мнението на министър-председателят до края на годината ще влезем в чакалнята на Шенген.

Лидерът на ГЕРБ се позова на скорошно изказване на Манфред Вебер, той бил казал, че "който дойде в България всеки казва - България ни пази най-добре границите". Припомняме, преди дни Вебер изтъна политическата ситуация е Румъния за виновник за забавянето и приемането на България в Шенген.

Той обясни, че още не можем да похарчим парите, които ЕС ни е дал. Съюзът казвал "похарчете ги и да ви дадем още", обясни лидерът на ГЕРБ.Относно протестите срещу застрояването на Национален парк Пирин Борисов изтъкна, че ГЕРБ е модерна партия и не може да си позволи да не се съобразява с неправителствените организации.

Опозицията няма реално за какво да се хване, обясни Борисов. Те нападали, чрез медиите, за да стане ГЕРБ в обяснителен режим. По думите на премиера енергоразпредеителните дружества са продадени 2005 г. 34% е прага за контрол, а държавата си е оставила 33%, за да няма контрол, изтъкна Борисов. БСП искат одържавяване.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    2 0
    18:34, 25 фев 2018
    Тоа ми е омръзнало да го гледам и слушам Няма съпругща няма деца няма родители но се сили да управлява държава Аркадаш оди си управлявай ИПОНА там ти е силата От 2 години ги слушам че сме в ЧАКАЛНЯТА Ако в тая ЧАКАЛНЯ е толкова мизерно колкото в държавата по добре е да си стоим извън ЧАКАЛНЯТА и да ядем пасти
  • 2
    Ееееееееее много време стоим в тая чакалня бе Ми станаха 25 г все сме там
Последни новини