От х:

Днес в x:

Районният прокурор на Кърджали - Гергана Колева изнесе лекция пред ученици от четвърти клас от СОУ „Йордан Йовков“ в града

Районният прокурор на гр. Кърджали – Гергана Колева, изнесе лекция пред ученици  от четвърти клас в СОУ „Йордан Йовков“ в града по програмата „Детско полицейско управление“.  Децата взеха активно участие в срещата. Те дискутираха, в часа на класния ръководител, за функциите на участниците в наказателното производство, както и за това, че съдът определя дали подсъдимият е виновен и какво наказание следва да изтърпи. В часа бе симулиран и съдебен наказателен процес, на който прокурор Колева  посочи мястото на всеки от участниците в съдебната зала, както и неговите функции.

Учениците задаваха много въпроси. Прокурор Колева им обясни каква наказателна отговорност носят непълнолетните лица, как се събират доказателствата за извършено престъпление и кой решава дали са достатъчно, както и следва ли на извършителя  да се предяви обвинение и делото да се внесе в съда.

Програмата стартира през месец май 2016 г. и по нея са провеждани редовни срещи на полицейски служители с ученици в часа на класния ръководител.

Това съобщиха от Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини