От х:

Днес в x:

Професионалната гимназия по икономика се включи в национално състезание за бизнес идея

В ПГИ „Алеко Константинов“ на 21.02.2018г. се проведе вторият етап на училищния кръг на НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ за „НАЙ-ДОБРА БИЗНЕС ИДЕЯ”, където се даде възможност за творческа изява на класираните от първия етап ученици да дадат воля на своята инициативност, креативност и предприемаческо мислене. За участие в първия етап на състезанието бяха представени 19 бизнес идеи. Всички те бяха оценени и класирани в съответствие с регламента и критериите на състезанието и допуснати до участие във втория етап.
Наш гост беше Ирина Христова – главен счетоводител “Стокова борса“. Освен нея в комисията по оценяването бяха г-жа Атанаска Мешелиева – директор, г-жа Цветанка Крачунова и г-жа Христина Ванчева – учители по икономически дисциплини.
Комисия ще оцени бизнес идеите по предварително обявените на сайта на училището критерии. Двете идеи, получили най- много точки, ще бъдат изпратени за участие в националното състезание.
Открояващи се идеи са на Окан Емин – ХI Г с бизнес идея „Бизнес с велосипеди от рециклирани материали“, Сание Ивова – ХI А с бизнес идея „Лайв коуч агенция“, Виолета Атанасова – ХI В с бизнес идея „Туристически екoкомплекс във водата“, Симона Иванова– ХI А с бизнес идея „Разходка до Космоса“, Берна Мехмед – ХII В с бизнес идея „Еко- нощен клуб“, Айсун Фаикова – ХI Г с бизнес идея „Медуза релакс център“.
В тридневен срок журито ще обяви резултатите от крайното класиране на сайта на училището и двете идеи, които ще участват на националното състезание.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини