От х:

Днес в x:

11 каравеловци се класираха за областния кръг на олимпиадата "Знам и мога"

    В областния кръг на интердисциплинарната олимпиада "Знам и мога" са класирани днес 11 възпитаници на СУ "Любен Каравелов" - Димитровград. Те са преминали успешно общинския кръг на надпреварата. Състезанието, което обхваща комплексните знания, логическото мислене и общата култура на учениците се провежда в Хасково. Олимпиадата е за четвъртокласници и е от календара на Министерството на науката и образованието. Тя дава възможност на децата да покажат придобитите знания по време на началния етап на обучение.

    В "Знам и мога" се включиха Гергана Пламенова и Габриела Пламенова от 4 а клас с ръководител Петрула Дончева, Адриан Трачев, Теодора Иванова, Стефан Пейков, Валентина Иванова, Анелия Стоянова, Пламен Христов, Георги Димов, Ивон Качарова от 4 б клас с ръководител Стела Иванова и Цветана Христова от 4 в клас с ръководител Хубка Желева. С повече от половината деца се работи по проект от Национална програма за работа с талантливи ученици.

    Участието на каравеловци е голям успех за учениците и техните преподаватели. Зад този успех стоят много упорита работа и отделено време за предварителна подготовка, не само в часовете", коментираха от ръководството на училището. От там припомнят, че представянето на четвъртокласниците е повод за гордост в навечерието на 60-годишния юбилей на СУ "Любен Каравелов", който ще се отбележи в края на април.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини