От х:

Днес в x:

Алековци подредиха пролетна изложба в димитровградската галерия

    Възпитаници на ОУ "Алеко Константинов" подредиха изложба в зала №3 на галерия "Петко Чурчулиев". 18 деца от  ІV-те класове от клуб "Аз рисувам" с ръководител Ваня Зафирова представиха своето виждане за предстоящата пролет и за Баба Марта.

    Изложбата, която е по покана на галерията се откри днес и е под надслов "Баба Марта бързала..." Малките творци бяха поздравени от уредникът Антоанета Станчева, която им пожела да не спират да рисуват. Станчева зарадва четвъртокласниците с мартеници.

    Подарък под формата на пъстри картони получи и ръковидителят на клуба Ваня Зафирова. Той бе и предизвикателство за нова творческа изява, с която децата отново да се изявят в галерията. Антоанета Станчева сподели, че в навечерието на деня на детето галерията ще бъде домакин на благотворителен базар за кукли, в които ще се включат и възпитаниците на Зафирова.

    Алековци бяха подготвили и програма от стихове, посветени на Баба Марта. Децата си припомниха и за легендата за мартеницата - пролетния символ, характерен за България.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини