От х:

Днес в x:

Езиковата гимназия „Христо Ботев” превзе Американския университет в България

Росен Плевнелиев поздрави ботевци – единствените от област Кърджали извоювали участие на големите финали

            Теодора Йосифова, Анна Хаджиева и Теодора Бъчварова, ученички в 11. клас от Езиковата гимназия “Христо Ботев” в гр.Кърджали са сред най-добрите англоговорящи представители на област Кърджали в приключилото преди дни Международно мултидисциплинарно състезание на английски език„Дебати” в Благоевград. Те буквално превзеха Американския университет със знания, артистичност, богата общообразователна подготовка и креативност. Девойките впечатлиха журито и се представиха достойно при сериозна конкуренция с 64 български и чуждестранни ученици във втория финален кръг на състезанието, организирано отАмериканския университет в България

            „Дебати” е уникално състезание на английски език за единадестокласници от средните училища в България и от съседните страни, които притежават много добро и отлично владеене на английски език, стабилна общообразователна подготовка и талант в различни академични социално – предприемачески спортни и творчески дисциплини. Състезанието дава платформа за изява на талантливите и знаещите гимназисти от цяла България и близките страни и възможност на участниците да получат ценен опит в сферата на мултидисциплинарното образование. Участието в подобни престижни форуми  вдъхва самоувереност и вяра в бъдещия  успех.

            За първия кръг на състезанието трите възпитанички на Езиковата трябваше да попълнят формуляр, да заснемат креативно 2-минутно видео-CV и да направят тест по английски език и математика.С резултат над 90% от първия кръг, те преминаха на втория, в който трябваше да се състезават в пет дисциплини- математика, дебати, решаване на социален проблем, сценични и визуални изкуства и спорт. За дебатите и решаването на социалния проблем участниците бяха разделени в отбори по 4 човека с различни занимания и интереси. Целта на отборните дисциплини бе не само да развие умения за работа в екип, а и да размие  различията между участниците от България, Македония, Молдова, Косово, и Сърбия, да ги запознае с чуждите култури, и да ги обедини.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

            Отличилите се получават предметни награди, участие в Летен езиков курс, лаптопи итаблети. Общият награден фонд е 20 000 лева и е осигурен от Американския университет в България и Асоциацията на възпитаниците на Американския университет.

            „Дебатирайте, не мразете!”, „Харизматични математически анализи”,  „Социални предизвикателства и предприемачество”,„Изкуство и спорт” и  „Спорт под светлините на прожекторите” бяха темите, по които ботевци се представиха блестящо.

Специален гост на церемонията по закриването на състезанието беше президентът Росен Плевнелиев, който поздрави участниците за усиления им труд  и ги насърчи да продължават да следват мечтите си, за да постигат още повече успехи за вбъдеще. Това е поредната морална награда за учителите и ръководството на гимназията, защото е признание за професионализма и качеството на обучение в ЕГ „Христо Ботев”

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини