От х:

Днес в x:

Утре в Кърджали раздават "Оскарите" за превод

Утре, 23 февруари, в 18 часа в Дома на културата ще раздадат "Оскарите" за превод. За втора поредна година се провежда ученически конкурс за превод от английски на български език като част от програмата на Месеца на Америка. Журито и тази година се председателства от Анжела Родел, директор на Комисия "Фулбрайт". За втори път участва и известният преводач Алеко Дянков. Третият член на комисията е Милена Попова, която спечели наградата за превод "Кръстан Дянков" на Фондация "Елизабет Костова" за 2017 година.
Във второто издание на единствения ученически конкурс за превод в България тази година се  включиха над 100 средношколци от трите големи училища в Кърджали. Работите са анонимни и победителите ще станат известни на самата церемония  в Дома на културата. Членовете на комисията вече са оценили преводите и ще пристигнат утре в Кърджали, за да съобщат победителите.
След връчването на наградите, осигурени от Посолството на САЩ, ученици от Езиковата гимназия "Христо Ботев" ще изнесат театрално представление на английски език.
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини