От х:

Днес в x:

11 °C

Ученички разказаха пред съучениците си за лагера Space Camp в Измир

Изображение 1 от 3

    Виолета Левкова и Николета Стоянова разказаха на свои съученици за преживяването си в космическия лагер Space Camp в Измир - един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA.

    Вили и Ники са съученички в 7 клас на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, а възможността да бъдат в „Space Camp“ получават благодарение на учителката си Златка Гарова. Пътуването на момичетата е обезпечено финансово от фондация „Лекови“,  Николай Вълчев, Ангел Папазов и фирмите ББП, „Витал“, „Витал транс“ и „Булконс“.


    Момичетата разказаха ден по ден заниманията си в лагера – за срещите с деца от други държави, за обучението с макети на космоса и космически ракети. Наред с много интересни дейности, като изработване на ракети например, момичетата са могли и чрез симулатор да „ходят по Луната“.Те споделиха за разговорите в реално време с американски астронавти в Космоса и куп друи интересни неща. Момичетата обясниха, че основната им цел е била свързана с подготовката на тяхната седмична мисия.

    Те показаха и донесените от Измир сувенири, тетрадки със записки и раздадоха стикери на най-любопитните.

    Космическият център дава възможност на деца от 9 до 15-годишна възраст да работят със съвременни технологии в областта на астрофизиката и биологията. За целта те трябва да кандидатстват с есе по обявените от Space Camp  теми. Авторите на най-добрите есета, написани на английски език лагеруват безплатно.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини