От х:

Днес в x:

10 °C

Кметът на среща с участници от клуб „Гражданско образование“ от ФСГ

Изображение 1 от 3

    Кметът Добри Беливанов се срещна с участници от клуб „Гражданско образование“ от ФСГ „Атанас Буров“, съобщиха от общинска администрация. 

    Учениците са от 8 до 11 клас и за втора поредна година имат допълнителни часове по гражданско образование. Градоначалникът ги запозна с работата на общинската администрация. Младите хора изразиха задоволството си от започналите реконструкции в кварталите „Бадема“, „Орфей“ и района зад ОУ „Иван Рилски“ и ул. “Атон“, където освен нови детски площадки ще има спортни площадки с изкуствено покритие и ново зацветяване и озеленяване. Един от въпросите на участниците в клуб „Гражданско образование“ бе свързан с лошото качество на питейната вода и високата й цена. Добри Беливанов поясни, че цената на водата се определя от Държавна комисия по предложение на ръководството на ВиК дружеството, което пък е 100% държавно. Той припомни, че от Министерския съвет са отпуснати близо 2 милиона лева за справяне с кризата с водата в Хасково. Вече са готови част от новите осем дублиращи кладенци, в ход са обществените поръчки за изграждане на водопроводи. Това според специалистите от ВиК ще доведе до повишаване качеството на водата в града. 

    След като разбраха, че заседаниията на Общинския съвет са публични, учениците изразиха желание да посетят някое от предстоящите.

    Кметът Добри Беливанов пожела на младежите успех в училище и да сбъдват мечтите си, той изрази надежда, че повечето от тях ще останат в родния си град, защото Хасково има нужда от млади и образовани хора.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ох
      охххх
      11 -7
      12:27, 22 фев 2018
      Беливанов пак се изказал твърде "подготвен" , казал ".....защото Хасково има нужда от млади и образовани хора...", да именно от МЛАДИ хора има нужда Хасково, а не такива като него старчоци дето закопаха Хасково и седят по кабинетите и нищо не правят
    • 2
      12
      123
      10 -3
      13:52, 22 фев 2018
      Кметът явно е решил да си изкара мандата обикаляйки детски градини и училища, няма лошо,ама работата в общината е забатачена и дори един конкурс като хората не можа да проведе.
    Последни новини