От х:

Днес в x:

9 °C

Кого е заплашвал легионерът от Орешник?

    35-годишният Иван Пачелиев е открил стрелба срещу полицаи, които го търсели в дома във връзка с преписка в софийската прокуратура за заплахи срещу друго лице. След стрелбата Пачелиев, който е бил във Френския чуждестранен легион 4 години, се барикадирал в дома си. Малко по-късно във вторник вечерта е бил издебнат и задържан, като за акцията в селото са пристигнали спецчасти, отряда за борба с тероризма и други елитни подразделения на МВР.

    Съселяните на Пачелиев го описват като саможив, затворен, но и кротък човек. Живеел отшелнически, бил безработен и се препитавал като дървосекач.

    В сряда тополовградското село бе обсадено от полиция. По улиците непрекъснато се движат полицейски коли, тук са и двата специализирани автомобила на отряда за борба с тероризма. Къщата на Пачелиев е отцепена от две пресечки и достъпът до нея е невъзможен. Евакуирани са и обитателите на съседните къщи.

    Според оскъдната информация полицаите търсят взривни вещества и оръжие в къщата, към настоящия момент все още няма информация дали е намерено нещо и какво е то.

    Но има един по-съществен въпрос, на който никой не иска да отговори? Кое е заплашваното лице, заради което е впрегната цялата мощ на МВР? Нито полицията отговаря на този въпрос, нито прокуратурата. Районният прокурор на Тополовград Неда Михалева отговори на репортерски въпрос така: Не мога да коментирам това.

    Не “не знам”, а “не мога да коментирам”.

    Всъщност, човек се сеща само за трима-четирима големци в цялата страна, които, ако са били заплашвани, това би мобилизирало цялата държава.

    Заплахите станаха нещо всекидневно в България и сякаш свикнахме с тях. Правоохранителните органи също често вдигат рамене при сигнал за заплахи. Те едва се оправят с реалната престъпност, та ще се занимават с евентуалната.

    Затова е толкова съществен въпросът: Кого е заплашвал легионерът от Орешник?

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (19)

    • 1
      Чо
      човек от народа
      59 -7
      16:36, 21 фев 2018

      Някой от тримата най важни - Боко, Цецо или Цацата, как кой.И блокирали цялото село, полиция, жандармерия ....брех голям престъпник, страшна работа.Те му излезнали 100 човека, пък той горкия един, единствен.Направо го съжалявам.За какво, заплашил бил някого. Можеха да кажат че е много опасен и да му видят сметката на този безработен човечец.Да не би да не се е случвало.Толкова са смешни нашите служби.Горките.Само самочувствие имат, нищо друго.Не могат да гъкнат срещу Кънчо в Хасково ама на един такъв сам самичък в някакво си село дето е заплашил някого ще му изкарат акъла 100 човека.Стига с това театро.

      • Ди
        Димитър Остинов
        3 -20
        08:46, 22 фев 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Оп
        опа
        6 -3
        10:56, 22 фев 2018

        Нали виждаш по горе колко хора са съгласни че службите работят.Службите правят постановки.Аз съм съгласен с първия коментар.А колкото кой от какво се крие, покажи се през фейсбук да те видим що за чудо си с това име и дали ти е такова името или и ти се криеш.Смешници

    • 2
      Ас
      Асковски бек
      54 -7
      16:48, 21 фев 2018
      Това е поредният цирк ,който нашите служби разиграват .Имат две хиляди престъпници за издирване, а намериха селячето, дето "бил заплашвал" някого. Ама кой е тоя , ами не знаем. За какво сте отишли тогава, като не знаете? Ама великият комисар Цанков, веднага си писа червена точка. Цанков да даде информация , ама то няма и кой да го пита - журналята лапат патки, пардон - пачки, и услужливо мълчат.
      Вече и на децата им е ясно, в каква държава живеем - "Нема такава държава".
      Ние сме първата държава в света - частна собственост!!!
      Ха сега се сетете ,кого е заплашил тоя юнак, на три ракии, в световноизвестната кръчма ,в Орешник.
      • А
        а
        17 -18
        16:59, 21 фев 2018
        С всичко гореказано съм съгласен само не и за журналистите.Вие пишете коментар точно под статията в която журналистите ви казват че са им отказали да съобщят.Нямаше и да разберете ако не бяха журналистите. Те са единствените, които ни останаха.Не ги мачкайте, те не заслужават.Поне не тези от този сайт.Това е моето мнение.Аз им вярвам.Неведнъж са ми заслужили доверието.
    • 3
      Ха
      Хасковлия
      9 -26
      16:55, 21 фев 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Хю
        ХЮСТЪН
        23 -6
        17:33, 21 фев 2018
        А ти заслужаваш да те страпонират твоите приятели Джендарите лика прилика сте си всички геберасти
        третополови!!!!!!!!!!
    • 4
      Ке
      Кенанския Маймун
      22 -2
      19:36, 21 фев 2018
      ***** ** Мутрите, Свобода на Народа !
    • 5
      Ми
      Мите,Мите
      9 -2
      09:00, 22 фев 2018
      Ахаххахаха ТИ СЕРИОЗНО ЛИ?Службите работели 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀Добре разбрахме,че си полицай,ама пък чак толкова тъп.....
    • 6
      Ав
      Автор
      7 -1
      09:07, 22 фев 2018
      Може човекът да е решил, че това са телефонни измамници представящи се за полицаи.
    • 7
      Ку
      Курти Генев Митрев
      13 -2
      09:32, 22 фев 2018
      Ако за всяка една заплаха, работеха по този начин те равни нямаше да имат. Само че така трябва да се работи винаги а не избираателно. И най важното е че сега в хасковска прокуратура се чудят какво да си изсмучат от пръстите да има там нещо че да не се изложим за пореден път.Написал съм си трите имена за да не каже милиционера по долу че си седя до печката чудо и си хейтвам с измислени имена.
      • По
        Полицай
        2 -6
        10:23, 22 фев 2018
        Ами хейтиш Курти то е видно. Защото не хасковската... Виж коментара
    • 8
      Би
      Бивш полицай
      14 -2
      09:43, 22 фев 2018
      Защо никой не попита кои са хората, по което е стрелял легионерът? По тях ли е сгрелял или във въздуха? Преди години, като се посещаваше друг район от служители на друго РПУ или служба в МВР, се изискваше да се уведомят тези в района и при необходимост почти винаги с тях се изпращаше местен полицай. Предполага се, че той е познат в района и са му извести хората. Друга причина за това е да не се допусне случая в "Белите брези", при който ако си спомняте се стреляха полицаи.
      Отговорете си на тези въпроси и при положение за толкова измамници в страната погледнете на случая от страната на легионера....
      • Ам
        ами прочети де
        4 -1
        10:37, 22 фев 2018
        Ами хората си казаха там - стрелял във въздуха. Никой не каза, че спрямо него или негови познати е имал агресивно поведение.
    • 9
      Hürcan
      4 -1
      10:45, 22 фев 2018
      Поръчкова работа, а и палячовците в тъмносино да си пишат точки от нищото.. Явно момчето е ядосал някой фактор с незавидимостта си!
    • 10
      Ку
      Курти Генев Митрев
      5 -1
      11:06, 22 фев 2018
      Напълно подкрепям мнението. За ,Белите брези, ,,:;Когато преминават обучение в милицията едно от нещата на които ги учат е да се представят ,и по точно на силни и ясни команди ; Стой!Полиция! . Давам пример: Стоя си в къщи и чувам полицейска сирена или тромба.Аз вече предполагам че това са органи на реда.Излизам и виждам полицейска патрулка с буркани и надписи, и от нея слизат УНИФОРМЕНИ служители на МВР. И тогава аз съм готов да съдействам и ако се противопоставя могат да ме обявят за престъпник, Но Ако както си седя вкъщи и се свири и вика отвън и видя някви цивилни които ми без да ми разаснят кой да ми казват че трябва да отида някъде с тях и погледна отвън и колата и тя не е патрулка ...еми не ще стрелям ами незнам какво ще е.
      Можеше просто да пратят кмета да поговори с него а те решиха да покажат сила а не разум. За съжаление така си отиде един достоен служител в Лясковец. Тука за радост се разминаха нещата. Очаквах също и да обявят че се е самоубил .Но не сега прокурорите да му мислят, че и оръжията му са законни .Ако е стрелял по полицаи такъв обучен човек е несериозно да няма жертви, но ако е стрелял безопасно във въздуха и във двора си а полицаите са биле отвън това е вече съвсем друга тема за обсъждане.На времето ако някой беше се легитимирал или извикал Полицията! това в БЕЛИТЕ БРЕЗИ нямаше да се случи.Проста грешка на ръководството довела до фатален край.
      • Ку
        Курти Генев Митрев
        0 0
        11:26, 22 фев 2018
        Да се поправя : Ако някой беше извикал Полицияя а не полицията, извинявам се за грешката
    • 11
      До
      До полицай
      5 0
      11:39, 22 фев 2018
      Няма значение ,коя е прокуратурата работеща по случая.Еми не всички имаме акъл колкото полицаите, важни са фактите , че сега някой прокурор трябва да измисли обвинение ама какво точно да е...Добре де ти като полицай мислиш ли че всичко това щеше да необходимо ако всеки си вършеше съвестно работата
    • 12
      Ку
      Курти Генев Митрев
      7 0
      11:52, 22 фев 2018
      Извинявам се но аз не съм толкова умен колкото един полицай и допускам грешки, коментирам от гледната точка на обикновен човек който цял живот работи,плаща високи данъци осигуровки, за да може полицая да си вземе заплатата на която плаща само 10 процента данък, която не му стига и иска още. Еми извинявам се ако съм засегнал някой полицай, да ми прости защото не съм толкова умен. Но отстрани така изглеждат нещата.
    Последни новини