От х:

Днес в x:

Мадлен Алгафари представи „Пътят на сърцето“ в Димитровград

    Психотерапевтът Мадлен Алгафари представи новата си книга в Димитровград снощи. Зала „Гросето“ бе препълнена заради срещата. Алгафари разказа за пътуването си по маршрута „Камино де Сантяго“. Именно това е вдъхновило Мадлен да напише 10-ата си творба. Тя носи заглавието „Пътят на сърцето“. Гостенката сподели, че се е предприела пътуването заради 50-ия си рожден ден и не е имала намерение да пише. Приключението Камино де Сантяго, обаче я е вдъхновило.

     „В този път има в много метафори. Символът на пътуването е мидата – това е трансформацията, символът на женската енергия и доверието. Другият символ е раницата, която носиш на гърба – какъв е товара ти, кое е излишното в живота и кое е най-важното, което искаш да запазиш. Символ има и в стрелата, която виждаш по пътя. Сетивата са така наострени, че сякаш викаш нещата или просто ги предусещаш“, сподели Мадлен Алгафари.

    Добави, че в живота непрекъснато има пътеводни знаци, но не винаги ги виждаме. Не винаги и правилно ги разчитаме, каза още психотерапевтът. Тя прочете част от своите нови стихове и припомпи какво я е провокирало да започне да пише в годините назад.

    Мадлен сподели, че пътят „Камино де Сантяго“ я е накарал осезаемо да забави темпото на живот, да си „вземе“ повече женска енергия, да се щади и да намира повече време за качествена почивка.

    „Взех си свобода, взех си детство по време на това пътешествие, защото начинът по – който живеем днес граничи с глупостта“, каза още гостенката. Тя бе убедена, че пътят на човека винаги тръгва от сърцето и стига до сърцето.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини