От х:

Днес в x:

Момчиловци организира Конски Великден с много атрактивни конкурси и забавления

Изображение 1 от 2

     Момчиловци кани всички на празник и кушия за Тодоровден на 24 февруари, като официалнот ооткриване ще бъде в 11.00ч на площада в смолянското село.

    В програмата ще участват самодейците от НЧ „Светлина – 1925“, а сред най-атрактивните прояви ще бъде кушията и игри с коне, както и дефилето и конкурса за народни носии. Празникът стартира с парад на конете, предвождан от иконата на Св. Теодор, съпроводен от национални трибагреници и гайди.

    От 11.30 ч. ще бъде даден старт на кушията и игри с коне, а надпреварата ще бъде за най бърз кон в различни категории, майсторска езда, атрактивен коняр и красив кон. Най-силните животни ще премерят сили в теглене на трупи, а награждаването на победителите ще бъде в 12.15ч. Уточняват организаторите. С голямо нетърпение местните хора очакват конкурса в четири категории и дефилето с народни носии, които ще стартират в 12.30 ч. На площада ще дефилират семейства с народни облекла, мъже в носии, а най-оспорвана ще бъде категорията за женски облекла от миналото. Родителите, особено младите, с особен трепет ще очакват мига в който децата им ще покажат стари и по-нови варианти на родопски и традиционни облекла за момченца и момиченца.

    Народното веселие е планирано да се развихри след 13.30ч., а гостите през целия ден ще могат да се снимат на кон или в каручка в специален фото кът.

    ОБЛЕЧЕТЕ НАРОДНИ НОСИИ И БЪДЕТЕ НАШИ ГОСТИ, призовават организаторите от кметството и читалището в Момчиловци.

    СмолянБГвестинет

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини