От х:

Днес в x:

Децата от ЦНСТ започнаха да изработват мартенички

Изображение 1 от 4

    Децата, настанени в Центъра от семеен тип в Дебър започнаха подготовка за посрещането на Баба Марта. Миналата година с изработените и продадени от тях мартеничка събраха средства за еднодневна екскурзия. Тази година все още нямат поставена цел.

    За усукването на червено белите конци им помагат доброволци. Техен приятел е студентът Павел Димчев. Той неведнъж е посещавал ЦНСТ. Както и преди, така и сега сред кълбетата, ножиците, иглите и другите материали, разговаря с по-големите за „нещата от живота“ - за тийнейджърството, за отношенията между хората. За да има повече сръчни ръце с него идва и приятеля му Симеон.

    Друг желан гости и помагач за мартениците е Елица Запрянова от Фондация „Плюшено мече“. Заедно с нея малчуганите избират моделите. Децата в Дома са от различни възрасти и с различни сръчности. За да им е интересно, мартениците трябва да съответстват на възможностите им.

    Ръководството на Центъра и децата благодарят на младежите за подадената им ръка, за часовете отделени за тях

    През другата седмица се огледайте сред сергиите за мартеници и ако там са децата от ЦНСТ, купете си мартеничка и от тях. Така ще им подарите поне една усмивка.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини