От х:

Днес в x:

Ученици с уроци на признателност към Левски

    Ученици от различни краища на страната участваха в тазгодишното издание на конкурса "Завещано от Апостола" на Младежкия център в Хасково. Школниците работиха, разсъждавайки върху завещаните от Апостола уроци за обич, всеотдайност и себеотрицателност към род и родината, над есета и компютърни презентации. 22 текста и още толкова презентации от Свиленградското село Левка, от училища в Хасково, от с.Долно Големанци и от Перник, е разгледало журито.

    На първо място за есе в малката възрастова категория- 5-7 клас първата награда е за петокласничката от училище „Климент Охридски“ Цветелина Йорданова. Най-добрата презентация в тази група също е за възпитаник на училището - Реджеб Реджеб.

    При по-големите от 8 до 12-ти клас на първо място е класирано есето на 11-класника Борислав Бахтарлиев от Профилираната гимназия „Пейо Яворов“-Петрич. Като най-добре представил се при презентациите при големите журито определи Йоан Йорданов от 12-ти глас на Природо-математическата гимназия в Хасково.

    С песен и стихотворение, посветени на Васил Левски, 19-ти февруари отбеляза и малкият Михаил Евтимов от вокална група „Орфейче“ с ръководител Катя Евтимова.

    След церемонията, участниците в конкурса поднесоха цветя пред бюст-паметника на Левски.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини