От х:

Днес в x:

ДПС и ГЕРБ влизат днес в сблъсък за кметския стол в Звиница, в Енчец няма интрига

ДПС и ГЕРБ влизат днес  в сблъсък за кметския стол в Звиница, Кърджалийско. Само двете партии регистрираха кандидати за частичните местни избори в това кърджалийско село.  На 22 януари изтече последния срок за вписването на кандидатите в Регистъра по вписванията на Общинската избирателна комисия. По нетърпеливи бяха от ДПС. Те регистрираха своя кандидат Ниязи Вели в 13,44 ч. Това направи Мюмюн Али, упълномощен от лидера на партията Мустафа Карадайъ. В 14,00 часа Лидия Асенова внесе документите на кандидата на ГЕРБ Махмуд Юсеин.  Тя е упълномощена от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

  ДПС няма да има конкуренция в частичния вот за кметския стол в Енчец,който  ще се състои също днес.Партията номинира Юксел Бекир. Той също бе вписан в регистара за кандидатите за кметове в последния момент.

 И двамата кандидати на ДПС са отстранени от кметските постове, след като се установи,  че имат участие в частни фирми,  което е в противоречие на закона.

  Общинската избирателна комисия със свое решение утвърди съставите на секционните избирателни комисии в Звиница и Енчец. Това стана по предложение на кмета на общината инж. Хасан Азис след консултации на парламентарно представените партии и коалиции.

 Вчера в Звиница и Енчец бе ден за размисъл.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини