От х:

Днес в x:

Представят книга на атлантика Соломон Паси в Месеца на Америка в Кърджали

На 21 февруари в 17 ч. в Бизнес инкубатора на ул. „Отец Паисий“ ще ни гостуват двама наши съвременници, които са ярки личности и високи професионалисти, всеки в своята област – Соломон Паси и Максим Минчев.

Максим Минчев, директор на Българска телеграфна агенция, ще представи книгата „Статии, мнения, коментари, интервюта - Извън протокола“ на Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб и бивш министър на външните работи на Република България. С това издание Соломон Паси отбелязва по своеобразен начин своя 60-годишен юбилей. Максим Минчев е съставител и редактор на книгата.

Соломон Паси ще гостува за втори път в Месеца на Америка по покана на организаторите. Първият път той откри българо-американския форум на 1 февруари 2012 година.

Максим Минчев: „В желанието си да сглобя тази книга имах три мощни съюзника. Привилегията да работя през по-голямата част от времето заедно със Соломон Паси. Паметта, запечатала дългия, но възторжен път на осъществените мечти и каузи. Убедеността, че събрани накуп, неговите позиции, мнения, коментари и идеи биха били не само интересни за хората, но и полезни за тези, които се занимават или смятат да се занимават с политика. „

Соломон Паси – между смелите идеи и успешната им реализация

Какво е общото между влизането на България в НАТО и един трабант? Между българското присъствие в Антарктида и Космоса и една неправителствена организация? Между членството в Европейския съюз и общото зарядно устройство за подвижните телефони? И въобще между смелите прогнози и последвалото ги неизбежно сбъдване?

Вероятно мнозина ще се досетят, че „общото“ най-много приляга на Соломон Паси. Един съвременен български политик, който безспорно можем да определим като един от най-нестандартните и в същото време най-успешните в най-новата ни история.

Тази книга ни припомня колко важно е в политиката да се служи на големи каузи, да се поставят високи летви, да се извършват непопулярни, но не и популистки действия за достигането на голямата цел. Тази книга по-скоро потвърждава, че смелите идеи в крайна сметка биват реализирани. Защото те са продукт на сериозна мисловна дейност, на мощна ерудиция, на висок ценз и най-вече на желанието да бъдат в услуга на държавата и обществото. В по-голямата част нещата, които Соломон Паси е предвидил, в крайна сметка са се случили или предстои да се случат. И това го нарежда сред онези личности, които кореспондират с въжделенията на света през ХХI век.

Валентина Иванова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини