28 °C

Полицията проверява в нарушение ли е паркирана патрулка в Хасково

Полицията в Хасково започна по сигнал проверка дали патрулен автомобил е паркирал в нарушение на тротоар. Сигнал за случая беше изпратен до редакцията на Haskovo.net, а снимката беше публикувана и в социалната мрежа тази сутрин. На фотоса се вижда, че служебният полицейски автомобил е частично върху тротоара, а задната част на колата е на платното на ул. „Цар Страшимир“. Непосредствено до колата има знак, забраняващ паркиране. Това провокира множество коментари.

В тази връзка със заповед на началника на Районното управление в Хасково Иван Расоков е започната проверка по случая. Инспекцията ще трябва да установи кой е шофирал патрулката и по какъв повод е паркирана на това място. Ако се установи, че водачът е паркирал там не заради служебен дълг, ще бъде взето отношение по дисциплинарен ред, казаха от областната дирекция на МВР. От полицията обаче припомниха, че патрулките са със специален режим и при необходимост могат да спират в нарушение на Закона за движение по пътищата. Такива ситуации могат да бъдат при арести, полицейски операции и неотложни действия.

Униформените напомниха също, че при случаи с неправилно паркирани автомобили за по-голяма тежест е добре авторът на снимката да стане свидетел. Иначе нарушителят може да оспорва, че снимката е манипулирана. Така при едно евентуално обжалване на наложената глоба, има голям шанс да бъде отменена от съда.

Haskovo.net


30 Коментара

Хороскоп за 14.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини