От х:

Днес в x:

Хегемония на семейство Костови за „Винар на годината“ в Кърджали

    За поредна година семейство Костови обра призовите места в конкурса „Винар на годината“, организиран от община Кърджали с гостоприемното съдействие на Дома на културата по повод Трифон Зарезан. Тази година преходната статуетка остана отново в дома на семейство Костови.  Миналата година тя бе завоювана от Антония Костова. Тази година носител стана нейния баща Красимир Костов. Антония бе негова подгласничка, класирана на второ място. Красимир Костов завоюва статуетката с червено вино. Дъщеря му се представи с розе.  Вината са от лозя от Първомайско.

    Вчера до 16 часа тричленната комисия с председател експерта технолог Анелия Иванова и членове Димитър Ганев и Тодор Нинов приемаше вина на  кърджалийци, желаещи да участват в надпреварата за „Винар на годината“. Комисията бе категорична в преценката си. Дегустацията стана след като мострите бяха обозначени с номера, за да не се знаят имената на производителите. Вината ще се пазят цяла седмица в Дома на културата и всеки, който се съмнява в преценката на комисията, ще може да опита и да се увери.

    Тази година третото място извоюва Данчо Георгиев, а поощрителна награда бе присъдена на Антон Христов. И двамата участваха с червени вина.

    Наградата връчи зам. кметът Тунджай Шукрю в присъствието на друг зам. – кмет  инж. Катя Митовска. Преходната статуетка прие Антония Костова, поради отсъствието на баща ѝ. Тунджай Шукрю поздрави събралите се пред Дома на културата кърджалийци за празника Трифон Зарезан от името на кмета на общината  инж. Хасан Азис.

    Присъстващите имаха възможност да се почерпят с бяло и червено вино, осигурено от градоначалника.

    Виха се хора. За доброто настроение на кърджалийци се погрижи битовия оркестър на Дома на културата.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини