От х:

Днес в x:

От общината напомнят на собствениците на кучета какви задължения имат

Община Първомай разпространи Напомнително писмо за задълженията на собствениците на кучета-домашни любимци, съгласно Закона за ветеринарна медицина.

Това включва както грижата за кучетата, така и вземането на мерки за безопасност на други животни и за хората, предотвратяването на нежелано размножаване и почистването на околната среда. Сред задълженията са и издаването на паспорт, ваксинация срещу бяс, чипиране и заплащане на такса.

Регистрирането на кучета е едно от основните задължения на собствениците им. Това е начин да бъде следен броят на кучетата и предотвратени болести и епидемии, които се разпространяват чрез тях.

Таксата се заплаща от стопаните до 31 март на текущата година. Събраните пари би трябвало да отидат за овладяване на популациите на бездомни кучета.

В същото време от плащането на тази сума са освободени кучета на инвалиди; служебни кучета в организациите  на бюджетна издръжка; кучета, използвани за опитни  цели; кучета, използвани от Българския  червен кръст; кастрирани кучета; кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни, които се отглеждат в регистриран животновъден обект; кучета с поставен микрочип за първата година от неговото регистриране.

От ОбА подчертават, че всички кучета подлежат на регистрация, независимо от това дали плащат или не такса.

От общинска администрация споделят, че нямат ресурс, за да извършват контрол дали собствениците са регистрирали четириногите си приятели, но когато попаднат на нерегистрирано куче, еколозите правят предписание.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Se
    SEEK AND DESTROY
    5 -3
    16:01, 14 фев 2018
    Тази администрация за нищо няма ресурс..даже и те самите нямат ресурс в главите..колко прост трябва да си,че да не осъзнаваш че си прост!
  • 2
    12
    123
    3 0
    21:08, 14 фев 2018
    Е ти като си дебърец нали си умен.
  • 3
    Ст
    Стойчо
    0 0
    13:01, 15 фев 2018
    Моето мисля да се изходи пред общината
Последни новини