От х:

Днес в x:

Марсел Хиршер грабна първо олимпийско злато

Австриецът Марсел Хиршер спечели първия в кариерата си златен медал на Олимпийски игри. Хиршер стана шампион в дисциплината комбинация (спускане + един манш слалом) от програмата в алпийските ски в ПьонгЧанг. До момента той имаше само един олимпийски медал - сребро в слалома от Сочи 2014. Втори и трети в днешната комбинация, с която бе открита програмата в ски-алпийските дисциплини в ПьонгЧанг, се наредиха двама французи - съответно Алекси Пентюро и Виктор Муфа-Жанде.

Хиршер бе 12-и в спускането, като бе на 1:32 сек. зад най-бързия в първата част от състезанието - германеца Томас Дресен. 28-годишният австриец даде общо време 2:06.52 мин. Той бе най-бърз в слалома.

Сребърният медалист Алекси Пентюро остана на 23 стотни зад шампиона Хиршер в крайното класиране. Французинът бе 10-и в спускането. 26-годишният Пентюро се пребори днес за втори олимпийски медал в кариерата си след бронза в гигантския слалом в Сочи.

Бронзовият медалист Виктор Муфа-Жанде финишира на 1.02 сек. след победителя. Той бе едва 29-и след спускането, но се представи отлично в слалома. За 28-годишния французин това е първо отличие от Олимпийски игри.

Водачът след спускането Томас Дресен остана на 9-о място в крайното подреждане, след като слаломът бе доста труден за него. Норвежкият ветеран Аксел Лунд Свиндал бе втори в спускането, само на 7 стотни зад Дресен, но прецени, че няма шансове за медал и не стартира в слалома, за да запази сили за скоростните дисциплини. Третият след спускането Матиас Майер (Австрия) пък не завърши слалома.

Източник: sportal.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини