От х:

Днес в x:

Няколко села в общините Баните и Смолян все още са без ток, проблеми ще създават поразени от урагана дървета

    Пътната обстановка в Смолянска област вече се нормализира, отменени са почти всички ограничения за движение по проходите, а пътните служби имаха готовност и нямаше изненади по републиканската пътна мрежа. Така зам. -областният управител на Смолян Андреан Петров обобщи ситуацията към момента в края на днешния 12 февруари и добави, че остават ограниченията единствено през прохода „Превала“, където е забранено движението на товарни коли над 12 тона.

    Все още има проблеми с електрозахранването на територията на някои населени места в Общините Баните и Смолян. Четири малки населени места все още са без ток в община Баните. От електроразпределителното дружество да заявили готовност, ако не се справят с авариите до края на деня, да пуснат генератори за ток.

    Тази сутрин в четири махали в община Смолян също е имало аварии, продължава работата по отстраняването им.

    Един от основните проблеми обаче за тази зима, в Смолян и региона, ще бъдат компрометираните от ураганните ветрове дървета в края на януари, коментира Петров.

    Той обясни, че множество дървета са с увредена коренова система и вече при всеки по-тежък сняг или вятър ще падат. Такава беше ситуацията с падналите ели и борове, които вчера блокираха пътя за село Турян.

    СмолянБГвестинет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини