От х:

Днес в x:

150 акта за незаконни таксита на софийското летище

Близо 150 акта са съставени от началото на годината за незаконните таксита  в района на летище София, съобщават от „Автомобилна администрация“. Наказанията са в следствие на акция на ИА и органите на Министерството на вътрешните работи за ограничаване на ерегламентираните превози на пътници в зоната на аерогарата.

До момента са проведени 830 специализирани проверки. Заловен е един водач, който е извършвал превоз на пътници срещу заплащане без да има лиценз за тази дейност. Наложена му е принудителна административна мярка и е образувано досъдебно производство.

В пет таксиметрови автомобили са открити монтирани устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати, т.нар. „помпи“.

Две таксита са спрени временно от движение поради установени технически неизправности.

Другите най-често срещани нарушения са управление с изтекло наказателно постановление или без удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, липса на удостоверение за психологическа годност и непопълнени пътни книжки. При част от водачите е констатирано, че управляват таксиметровите автомобили без да са ползвали задължителната седмична почивка.

 Haskovo.net 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини