От х:

Днес в x:

12-етажен блок на ул. „Дунав“ наводнен, изгоря им хидрофора

    За наводнение в бившия военен блок на улица „Дунав“ 30 в Хасково сигнализира един от обитателите – Живко Несторов. Той обясни, че заради височината 12-етажната жилищна сграда се снабдява с питейна вода с помощта на хидрофор. Помещението обаче било залято с вода вчера, при което изгорели двете помпи. Така блокът останал на сухо. Освен това се наводнили и мазетата. Коридорът е залят с вода, няма достъп до 10-тина изби, каза още Несторов, показвайки водата в блока, строен преди десетилетия. По думите му наводнението се получавало в следствие на запушена канализационна шахта, намираща се на територията на бившите казарми. Той заяви още, че миналата година служители на ВиК Хасково пробвали да отпушат канала с вома, но безуспешно. В рамките на малко повече от година помпите им горели три пъти.

    Потърсен за коментар, шефът на ВиК инж. Тодор Марков потвърди, че още миналата година служители от дружеството на добра воля неколкократно направили опити за справяне с проблема. Пробвали да отпушат канализацията през една от шахтите, но тъй като няма план-схема на мрежата в бившето поделение, не се знае как да се стигне до проблемния участък, обясни инж. Марков. Той обаче подчерта, че служителите му пробвали да решат проблема доброволно, тъй като запушванията били в чужда собственост. Според него за справяне със ситуацията обитателите от блока трябва да изискат план-схемата на канализацията в бившите казарми, за да може да се търси запушването. Дотогава обаче живеещите в сградата трябва да източват с помпа водата от ходрофорното помещение. Нямало вариант да се включат към градската канализация, вместо към мрежата в бившата казарма, тъй като те били на по-високо ниво. Не е изключено и наводнението да се получава от подпочвени води, коментира още Марков.

    Междувременно днес преди обяд служители на ВиК извършваха профилактика на ревизионните шахти по улица „Генерал Колев“, непосредствено до блока. Служители от дружеството дори показаха, че е чист каналът, идващ откъм високия блок.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      До
      До този с червеното сако
      7 -4
      18:47, 12 фев 2018
      Много некад... са тези от водата! Нищо не знаят и нищо не могат да направят, еее то лесно им дойде! Хората да страдат! Кой все пак подържа този хидрофор ? Тези граждани са го монтирали хидрофора за да имат вода. На кого е задължението да го подържа за да имат вода?
    • 2
      Ст
      Стар Хасковлия
      6 0
      18:48, 12 фев 2018
      Запушването е около шахтата на последната снимка на ул.Филип Тотю бивша Криволак. При дъжда миналата седмица течеше от шахтата на БТК малко по нагоре пред входа на стария радиоклуб на тротоара. Там е най ниската точка. Добре че наблизо живее Величко Минев от Еко Традекс та поочистиха около шахтата и направиха дере към бившата казарма . Като прелее Дунав до магазин Тракия и се нахаква каналната мрежа на БТК. Покрай блока на Дунав 32. през шахтата на ъгъла на ген Колев и Тотю право в мазето / бившо парно / на военния блок.
    • 3
      Ге
      ГЕРБ
      9 -1
      20:45, 12 фев 2018
      От 1984 до 1989г. живях във въпросният блок и винаги се наводняваше това помещение и мазетата на блока и така 34години и никой не е решил проблема. Накрая блокът ще се срути, както стенатаа на Дървото!
    Последни новини