От х:

Днес в x:

Проверяват документите за рухналата ограда на Строителната гимназия

    Цялата документация за построяването на оградата край футболното игрище на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково ще бъде изискана и проверена. Това уточни заместник-кметът на Хасково Велин Балкански. По обяд днес той беше на място лично за оглед на ситуацията.

    Оградата се срути вчера след обилното количество дъжд, който падна през почивните дни.

    „Ще изискаме цялата строителна документация за проверка. За това вече има издадена заповед на кмета на Хасково Добри Беливанов. Ще се наложи ново проектиране и изграждане на рухналия участък. За сметка на общината ще бъде изградена оградата наново, за което бъде обявена обществена поръчка", посочи Велин Балкански.

    До разчистване на опасния участък, теренът ще бъде ограден с жълта ограничителна линия. За момента все още не може да се каже точната причина, довела до срутването на дувара.

    "Няма как да отговарям за нещо, което се е случило в тази гимназия през 2008 година. Тогава съм била учителка в Математическата", коментира настоящият директор на училището Мариела Златева.

    Според работниците по строителните дейности в общинското предприятие "Екопрогрес", които днес събориха остатъка от 35-метровата паянтова ограда, не е спазена никаква логика, нито пък технически норми за издигането на подобно съоръжение. „Това са кубици с пръст, които само бетон от горе до долу може да задържи. Тези тухли дето са ги наредили по начина, по който са захванати, и за интериорна стена вкъщи не стават. Ще се върне мъжът пиян, ще се подпре и ще падне в другата стая.“, на шега описаха безумието, което е сътворено край училището строителите. Според тях срутването на външната ограда на съоръжението, което е изградено с финансиране от Фондацията на Димитър Бербатов, е било само въпрос на време, а само късметът е причината да няма пострадали.

    В разчистването днес се включиха и преподаватели по практика от школото, в което голяма част от специалностите подготвят кадри от средния ешелон за строителството.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ав
      Авария след авария
      20 -1
      12:53, 12 фев 2018
      Смях, в строителната гимназия да няма кой да построи ограда.
    • 2
      Ви
      Виолета И.
      5 -5
      12:57, 12 фев 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 3
      Ли
      Лисан
      11 -3
      13:22, 12 фев 2018
      Оградата ,кой знае кога е построена и Мариела Златева хабер е нямала за това!
    • 4
      Бе
      безотговорност без граници
      1 -1
      21:32, 12 фев 2018
      Щастлив случай на липса на пострадали от поредната безотговорност на хора, които десетилетия са управлявали тази гимназия, на хора, които десетилетия са "прекарали" на общинска ясла, на строители, решили да постигат личен стандарт без оглед на последствията от сурогатното им творение, на контролиращи уж чиновници, които грешно разбират понятието "добър човек" и задълженията си към онези, които разчитат на тяхното отговорно отношение към задълженията им.
      Слава Богу, че поне той си върши работата и ни е опазил от жертви!!!
    Последни новини