От х:

Днес в x:

BMW vs. Audi: Забавната война на билбордовете

Поредната серия от войната на рекламните билбордове, в която участват най-големите германски производители, се заформи в Тунис. Местен търговец на BMW реши да се изгаври с конкуренцията, като помести огромна реклама с шеговит текст само на метри от дилърски център на Volkswagen, в който се продават и коли на Audi.

Така на билобрда, който стои на влизането към автосалона, се появи надпис "Никога не е късно да премислиш". При това дилърът на BMW ясно дава да се разере точно за какво трябва да премисли клиента, тъй като на плаката се вижда предната оптика на автомобилите на BMW, а също така и логото на марката.

Отговорът на Volkswagen дойде почти незабавно. Само няколко дни по-късно на оградата на автосалона на концерна бе поставен банер с надпис "Ние не се отказваме от марката, която печели". Над него е разположен надпис с четирите кръга от емблемата на Audi, които са превърнати в популярния интернет-знак "Lol" (съкращение на израза "laughing out loud" – силен смях).

Впрочем, автомобилните брандове често си устройват подобни престрелки. Например, през 2006 г. BMW поздрави Audi за победата в конкурса "Автомобил на годината в Южна Африка", като се подписа на плаката "От победителя в конкурса Световен автомобил на годината". От Audi приеха предизвикателството и отговориха "Поздравяваме BMW с победата в "Световен автомобил на годината 2006". От 6-кратния победител в "24 часа на Льо Ман" (2000-2006)".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини