От х:

Днес в x:

Задържаха мароканец, издирван за тероризъм в Сирия

Задържан е мароканец, издирван за тероризъм. По този повод в Окръжен съд – Хасково е образувано дело по внесено от Окръжна прокуратура искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на арестувания Науфал Захри. Мароканецът е обявен за международно издирване от Интерпол – Рабат във връзка с извършване на терористична дейност и членство в терористична организация ИДИЛ.

Съгласно предоставената от Интерпол информация, престъплението, за извършването на което е издирван Н. З., е „лоялно членство в терористична организация ИДИЛ, като е работил към принадлежащата в ИДИЛ служба „Механизация към Главна дирекция – Военни лагери“ в гр. Ал – Маядин, област Дер – Алзор, Сирия, като в изпълнение на тази дейност Н. З. се е придвижвал в Сирия, носейки колан с експлозиви, ръчни гранати, огнестрелно оръжие и боеприпаси“.

Искането за задържане е отправено на основание договор за екстрадиция между Република България и Кралство Мароко. Разглеждането на делото е насрочено от 15 часа днес.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Аз
    аз играчът
    19 0
    12:59, 12 фев 2018
    И такива ли се разхождат в града?
  • 2
    Ке
    Кенанския Маймун
    15 0
    13:19, 12 фев 2018
    Сега да съберат Ходжите по Хасковско дето са озавършили в Турция , Катар и Саудитска Арабия
    в учасъка и по 10 тояги на голо за разприказване. ... Ходжите завършили в чужбина са най-опасните ислямисти. В сравнение с Българските мюслимани , са направо зверове ...
  • 3
    Ja
    Jack Bauer
    16 -1
    13:28, 12 фев 2018
    Обесете го на някое дърво пред съда.
  • 4
    Се
    Сега
    8 -8
    15:17, 12 фев 2018
    Сега всички,които наричахте съдебна полиция ПАЗАЧИ да ви питам къде сте?!?Сега кой се разправя с този Н.З.?Момчетата от МВР или Съдебна полиция и Арест?Сега защо мълчите?
    Аз веднага да ви светна,повечето си мислите,че основно Съдебна полиция пазят съда,да ама НЕ!Занимават се с такива като Н.З.,занимават се с доживотни присъди,болни от сифилис и хепатит,занимават се с всякакви индивиди!Изобщо не пренебрегвайте друг път работата им!
    • Гр
      гражданин
      10 -5
      15:59, 12 фев 2018
      по спокойно, всички разбрахме че си един от тях, само за пари ревете.
  • 5
    Къ
    Към гражданин
    4 -3
    16:35, 12 фев 2018
    Спокойно “гражданин” не съм един от тях!Просто мисля преди да говоря!Нямам намерение да ставам един от тях,защото заплащането не оправдава работата!Нивото и културата в България рязко падна!За радост съм от това поколение,което изпитва респект и уважение към държавните служители,така възпитавам и децата си!Когато едно поколение няма респект и уважение как мислите,че ще израстват разумни млади хора?Как ще знаят кое може и кое не?!
Последни новини