28 °C

Рухна оградата на Царската гимназия край къща, затвориха улица

Ограда на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ рухна в ранния следобед днес. Тя опасва игрището и се е стоварила на тясната уличка „Велека“, която е затворена с обезопасителни ленти за преминаване на автомобили.

Тухленият зид се е стоварил край оградата на близката къща. „Около 13 часа днес чух силен трясък, сякаш имаше земетресение“, разказа един от обитателите в жилището Стайко Траков, който подал сигнал на 112 за срутването. Той обясни, че през последните години неколкократно е писал сигнали до общината, за да вземат мерки. До този момент обаче реални действия няма. От предишното ръководство на общината му отговорили, че сградата е държавна собственост и не е в юрисдикцията на кметството. Преди около месец изпратил поредния сигнал, на който все още чака отговор. През това време обаче стената рухнала. „Добре, че не стана по-голяма беля“, коментира той.

По негови думи оградата на игрището в ПГДС „Цар Иван Асен II“, което беше ремонтирано със средства от фондация „Димитър Бербатов“, е направена некачествено. Изградиха я без да направят дренаж, водата се събира и пробива отдолу и затова се стигна до падането ѝ, каза и бившият треньор Никола Костов на ФК „Хасково“, който ползва игрището.

Временният директор на гимназията Мариела Златева заяви, че в началото на януари тази година от община Хасково им препратили сигнал на гражданин. От школото сформирали комисия и преценили, че ремонтът на оградата не влиза в компетенциите и възможностите им. Върнали отговора в кметството. Златева припомни, че от август 2016 г. гимназията е общинска собственост и ремонтът на стената би следвало да бъде поет от кметството. От общинска администрация заявиха, че ще направят проверка и предстои изясняване на случая.

Haskovo.net


11 Коментара

Хороскоп за 14.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини