От х:

Днес в x:

Зарязаха лозови пръчки в храма „Св. Трифон”, владиката с водосвет

    Старозагорският митрополит Киприан пристигна за отбелязване на празника Трифон Зарезан в Харманли, който се чества днес в местността „Трифончето” край града. Негово Високопреосвещенство води утринното богослужение и тържествената литургия в храм „Св. Трифон“.
    Веднага след това се проведе и ритуалът по зарязване. Поради силния снеговалеж и вятър лозовите пръчки бяха символично зарязани вътре в храма от владиката, архиерейския наместник отец Живко и кмета на града Мария Киркова. Пожелания за здраве и плодородие отправиха митрополит Киприан и местните свещеници.

    Сред официалните гости бяха народният представител от ГЕРБ д-р Георги Станков и зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова. Присъстваха още представители на местния бизнес, на местната и държавна администрации, стотици граждани и гости на Харманли.

    Местни винопроизводители пък предложиха за дегустация част от продукцията си от вина. Празникът продължи с много настроение и музика, а по традиция беше раздаден и курбан за здраве и берекет.

    От кметството бяха осигурили безплатен превоз за всички желаещи да се включат в празника.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      7 -4
      15:47, 11 фев 2018
      Абе ГЕРБери,като сте толко набожни,що не слушате царквата и не изхвърлите тая човеконенавистническа конвенция?Санкоооов ,Станков,вятър те вее на бял кон и тебе.
    • 2
      Пе
      петров_1518357251
      4 -7
      15:54, 11 фев 2018
      Абе написал си пет думи на кръст и си допуснал десет грешки.Мастикаджия що не отидеш да пасеш патките в селото от където си дошъл.
    • 3
      Ra
      Rado
      9 -3
      16:08, 11 фев 2018
      То тези дето се кипрят и лозе не са виждали, но като са на власт всичко е с тях. Та колелото се върти и ще останат само на снимки.
    Последни новини