От х:

Днес в x:

Наградиха майсторите на виното в Дълбок извор и Първомай

Изображение 1 от 2

    Празници, посветени на виното събраха винопроизводители и почитатели в Дълбок извор и Първомай. Регионът е известен като място, на което се отглежда хубаво грозде, а производителите от години спорят кой е баш майсторът на виното и ракията.

    Празникът в село Дълбок извор започна със зарязване на лозето на един от най-старателните винопроизводители – Ангел Костов и въпреки лошото време продължи с хоро и песни.

    Васил Гълъбов бе обявен за Цар на виното в селото. Най-добрият винопроизводител беше определен според вкуса на технолог-сомелиер инж. Димитър Димитров, между 21  кандидати.

    Всичките представени вина бяха червени, от грозде, произведено в землището на селото.

    Подгласници станаха  Атанас Манахилов и Атанас Банев.

    Победителят сподели, че за хубавото вино най-важно е да има добра реколта, а другото зависи от майсторлъка – спазване на правилата и хигиена.

    В Първомай жури от инженер-технолози в "Загрей" също  избра най-добрите винопроизводители. По регламент бяха отличени майсторите на трите най-добри червени вина и най-доброто бяло вино. При червените победител тази година стана Желязко Павлов, производител на каберне. С две награди си тръгна Петър Караславов, който предложи най-доброто бяло вино от мускат и класираното на второ място каберне. На трето място е Недко Недев с вино от мерло и памид.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Wh
      whatever
      8 -6
      17:12, 10 фев 2018
      Червено вино, червени членове и така... пак си размениха наградите ;)
    • 2
      12
      123
      10 -2
      17:31, 10 фев 2018
      Всичко ни е пълно и равно в града и пием и пеем!Ихуууу -ихууууу!
    • 3
      Хр
      Християнин
      20 -4
      18:38, 10 фев 2018
      От кога на Задушница на площада весело се леят хора и вино. Нямат ли организаторите уважение към мъртвите. За пореден път първомайската простотия взе връх. Чакаме публично извинение от организаторите и реакция от църквата.
    • 4
      Му
      Мунчо
      10 -1
      10:42, 11 фев 2018
      Ми ,че така ще е като църквата ни е абсолютно инертна спрямо събитията в града и държавата -нея не я интересува нищо друго освен нейните си работи,а светската власт не се занимава с църковните дела. Така никога не е било в историята ни и затова българите и християнството са оцеляли по земите ни ,но сега всичко върви към гибел няма ли единство между религия и власт.Крайно време е църквата в града ни да се отвори към хората и да предприема повече инициативи за привличане на християните ,а не да чака те да отидат в храма.Вземайте примери от сектите -те ежедневно са при децата и младите!
    • 5
      Пи
      ПИТАГОР
      2 0
      08:29, 12 фев 2018
      Каква църква искате църквата е загинала преди 73 години когато на власт идват безбожниците комунисти които сега са първи в църквата и не знаейки какво да правят в нея стоят като гръмнати със свещ в ръка. Нима забравихте че повече от половината ни духовни пастири бяха агенти на държавна сигурност много бързо българина забравя всичко затова ни е такава клета участта.
    Последни новини