От х:

Днес в x:

Третокласник от Димитровград - в ТОП 5 на най-добрите в корабомоделния спорт

Третокласник от Димитровград се класира сред 10-те най-добри спортисти при юношите в България. Теодор Тончев е възпитаник на Корабомоделния клуб към Детски и младежки център и зае в класацията пето място. Награждаването се е провело на 4 февруари в София по време на Годишното събрание на Българската Федерация по Корабомоделен спорт. 

Със спечелените от момчето два златни, един сребърен, един бронзов медал и достойното 3-то място на Европейското в Каварна, той е заслужил да бъде в челната десятка на Федерацията по Корабомоделен спорт.  Теодор беше отличен със специален плакет за постигнатите резултати.

"Изминалата година беше успешна за младите корабомоделисти в Димитровград. След прекъсване от 16 години, те се завърнаха с триумф на полигоните в България. Показаха високи постижения, хладнокръвно управление на своите модели, прецизно изпълнение на трудните фигури. По думите на съдиите и спортните деятели, тези малки, едва не навършили и 10 години, моделисти вдигнаха високо летвата на постиженията. Завоюваха уважението и любовта на състезатели, съдии, домакини", коментира ръководителят на клуба  Асен Иванов.

Той допълни, че предстои Световното първенство в Румъния през есента. За участие там обаче е нужно да бъдат осигурени средства. Така нашите деца отново ще покажат своите умения, спортни качества и ще спечелят симпатиите на международната спортна общественост, допълни Иванов.
 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Ванчето
    7 0
    14:19, 7 фев 2018
    Браво Теди! Все напред и нагоре.Смело следвай мечтите си за радост на мама и тате.Заслужена победа подкрепена с много труд и упоритост!!!
Последни новини