От х:

Днес в x:

Hyundai показа новото Santa Fe

Изображение 1 от 2

    Четвъртото поколение на кросоувъра получава специална система 4х4

    Корейският производител Hyundai показа две официални снимки и разкри нови подробности за четвъртото поколение на кросоувъра си Santa Fe. Засега е представен само моделът за вътрешния пазар, като поръчки за него вече се приемат.

    Външният вид на всъдехода е изцяло в новия фирмен стил на марката. Новото Santa Fe получава същите решетка на радиатора и главна оптика, които бяха представени при по-малкия кросоувър Kona. Габаритите на модела не се съобщават, но се очаква те да бъдат сходни с тези на третата генерация.

    Салонът на автомобила е изцяло преработен. Поставени са нови преден панел, централна консола и волан, както и мултимедийна система със сензорен дисплей и гласово управление. Тя е разработена съвместно с компанията Kakao, като е допълнена от специална функция за разпознаване на музиката, която се активира с бутон от волана.

    За новото Santa Fe е предиведа и специална опция „Гласова бележка”. Водачът може да продиктува на глас телефонен номер и компютърът ще го запише, а след това ще го потърси при нужда. Освен това някои от системите на автомобила могат да се управляват с помощта на смартфон – стартиране на двигател, проверка на нивото на горивото и др.

    На пазара в Южна Корея кросоувърът ще се предлага с бензинов турбомотор с обем 2,0 литра и с турбодизели – 2,0 и 2,2 литра. Скоростната кутия е 8-степенен автомат. Характеристиките на двигателите не се разкриват, но най-вероятно са същите като на предшественика на модела. Третото Santa Fe се предлагаше на вътрешния пазар с 2.0T GTDi, развиващ 240 к.с. и дизелови 2.0 e-VGT и 2.2 e-VGT с мощност съответно 186 и 202 к.с.

    Новото Santa Fe става първият модел в гамата на Hyundai, който получава електронна система за задвижване на четирите коела HTRAC. Досега тя се поставяше само на моделите на премиум-марката Genesis, принадлежаща на Hyundai.

    В списъка с оборудване на кросоувъра влизат система за предотвратяване на челен сблъсък, предупреждение за напускане на лентата на движение, функция за автоматично превключване на фароете и система за предупреждение за трафик отзад с функция за автоматично спиране. Има и система за разпознаване на присъствието на пасажери на задните седалки (Rear Occupant Alert), която предупреждава водача, ако те слязат от колата.

    Цените на новия Hyundai Santa Fe в Южна Корея стартират от 28,150 млн. вона, което е около 21 800 евро. Очакванията са глобалната версия на кросоувъра да дебютира на автосалона в Женева през март, а продажбите на модела да стартират през лятото.

    Източник: automedia.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини