От х:

Днес в x:

80 опасни дървета в Хасково чакат ред за сеч и кастрене

    Над 80 са опасните дървета в Хасково, които чакат ред за премахване или кастрене. “Екопрогрес” има само един екип дървосекачи и затова нещата се бавят. Това заяви шефът на общинското предприятие Гюнай Юсуф.

    Въпреки това вчера от “Екопрогрес” са отсекли опасното наклонено дърво на ул. “Захари Стоянов” 15, за което писа миналата седмица Haskovo.net. Наклонената акация бе оплела клони в жиците на Енергото, а върхът й опираше в покрива на съседната къща. Обитателите й обясниха, че се обърнали към всички институции за помощ, но получили отказ. От общината обяснявали, че съседният парцел е частен имот и не могат да навлизат в него. Затова издали предписание на собственика – фирма от Стара Загора, да го премахне в срок до 9 февруари. Съседите обаче се опасяваха от прогнозираните бури през уикенда. От Пожарната пък обясниха, че вишката им е голяма и няма да може да влезе в имота.

    След като се координирали обаче, вчера на място пристигнали с двете вишки – на “Екопрогрес” и на Пожарната. Екип на EVN пък спрял тока в района. “Мина с минимални щети. Скъса се жицата на уличното осветление, но нашите хора на място го възстановиха веднага”, обясни Юсуф.

    “Всичко приключи за половин час”, потвърди съседката Мария Вълкова, чиято къща бе застрашена от наклоненото 15 метрово дърво. “Но през нощта в събота срещу неделя не сме мигнали заради силния вятър. Дървото скърцаше зловещо и не можахме да заспим”, допълни жената.

    Екип на “Екопрогрес” е премахнал и дървото на ул. “Дедеагач” в Хасково, за което Haskovo.net също писа.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Jo
      John
      20 -2
      15:52, 6 фев 2018
      аз ли не мога да смятам - 80 дървета в плана, 20 работни дни в месеца, опашката при рязане по едно дърво на ден ще е 4 месеца, при 2 на ден - 2 месеца, само че хората чакат повече от 6 месеца, тоест, екипа реже едно дърво за два дни!
    • 2
      To
      Tonich
      12 -1
      16:22, 6 фев 2018
      А, някой поглежда ли в парковете на града ? Например в парка на кв. Македонски от северната страна има надвиснали над къщите поне 5-6 дървета, още два пъти по толкова са вътре с самия парк, високи, с изсъхнали клони, също дива гора..... А там играят деца . Толкова ли е трудно да се орежат и да е красиво, и да е безопасно ?
    • 3
      Го
      голяма мода
      29 0
      16:34, 6 фев 2018

      В последно време наблюдаваме тенденцията институциите толкова да не си вършат работата, че трябва хората да пишат на журналистите и тогава, хоп и се оказва че можело.Какво излиза, хората си говорят с институциите през медиите.Не ви ли е срам, институциите.Единия човек каза че чакал 6 месеца и нищо.И сега като се раздуха въпроса по медиите и за 2 дена отрязаха дървото...Ама може ли така.Стига сте спали Екопрогрес.Какво чакате , да стане обществен въпрос, че тогава да отрежете останалите дървета.Я да ги почвате по 4 на ден и да видиш как за един месец ще приключите с всички дървета за рязане.Прав е човека дето смята по горе.Сами казвате че за половин час сте му видяли сметката на това дърво.Хайде да видим можете ли да направите акция и да зарадвате хората като поне един път си свършите работата.Топла е зимата, времето е чудесно за свършване на такава работа.Хайде да видим как ще се организирате под погледа на обществото.

      • Не
        Незапознат
        8 0
        22:05, 6 фев 2018
        От много време е така а не от последно.Просто чашата взе да прелива.По скоро ще ви разберат ако им теглите майната отколкото да им говорите за срам.
    • 4
      Не
      не ви бива
      20 -6
      17:36, 6 фев 2018
      Ако Екопрогрес са частно предприятие ,ще бъдат изгонени на втория ден всички до един .В 16,00 вече са си тръгнали.Гащи без ластик е цялата Община всички са началници.Егати и оправията .Беливанов вземайте си чантичките и на добър час със Заместника ти.
    • 5
      Ке
      Кенанския Маймун
      1 -1
      09:36, 7 фев 2018
      Редактора , да беше написал и за "народните борци " в Хасково ,
      а не сано за дърветата.
      ... Или понеже "народните борци " ще те бият се занимаваш с тополите ?
      ...
      Предполагам че им знеш имената - Делян Кумеца , Даниел Врабеца , и т.н и т.н :))
    Последни новини