От х:

Днес в x:

8 °C

Кметът отвръща на удара

Позицията на кмета на община Първомай Ангел Папазов за проверката на Специализираната прокуратура е категорична –място за притеснения няма. Нормално е да се правят проверки и това е начин да докаже правотата си.

На поставените от общинския съветник Христо Вълчев въпроси, отговаря чрез посочени решения и документи:

С решение № 530 от 27.03.2015г., прието по Протокол № 47, Общински съвет гр. Първомай е дал съгласие за закупуване на два броя специализирани сметосъбирачни автомобили – втора употреба, на обща стойност до 320 000 /триста и двадесет хиляди/ лева от натрупаните средства от отчисленията по чл. 20 от Наредба № 7 от 19.12.2013 г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци, издадена от министъра на околната среда и водите, обн., ДВ, бр. 111 от 27.12.2013 г..

В изпълнение на приетото решение през месец март на 2016г. е обявена открита процедура по ЗОП за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка чрез закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване (втора употреба)” с прогнозната стойност на поръчката – 266 666 /двеста шестдесет и шест хиляди шестстотин шестдесет и шест/ лева без ДДС. Финансовите средства, с които следва да бъде заплатена извършената доставка, представляват натрупани отчисления по чл.20 от Наредба № 7/19.12.2013г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци /обн. ДВ, бр.111/27.12.2013г./ и подлежат на одобрение от страна на РИОСВ – Пловдив. В процедурата е заложено условие, че в случай на неосигурено финансиране, поради неодобрение на средствата от страна на РИОСВ – Пловдив, възложителят прекратява договора без предизвестие, като не дължи обезщетение на изпълнителя.

Като при обявяване на процедурата, така и след издаване на решението за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществената поръчка, няма постъпили жалби от заинтересовани лица, относно законосъобразността на обявената и проведена процедура.

След подписване на договора за изпълнение на възложената поръчка на основание чл.25 от Наредба № 7/19.12.2013г. за реда и начина за изчисляване и определяне размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на отпадъци, през месец юни на 2016 г. е подадено заявление до РИОСВ гр.Пловдив, съдържащо искане за разходване на средствата от натрупаните отчисления по чл.20 от Наредбата с цел закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на община Първомай. Към заявлението е приложен и сключеният в резултат на проведената обществена поръчка договор. Във връзка с направеното искане, с Решение № 09-УО-18/22.06.2016 г., подписано от директора на РИОСВ гр.Пловдив, е разрешено предоставянето на събраните финансови средства именно за закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на община Първомай.

Покупката на специализираните автомобили не е заложена в инвестиционната програма към началния бюджет на община Първомай за 2016 г., а средствата за осъществяването й са отразени като служебна корекция в приходната и разходната част на общинския бюджет след одобрението и получаването им като целеви средства от РИОСВ гр.Пловдив. Същите са отчетени в разходната част на бюджета и в инвестиционната програма към 31.12.2016 г. за закупуване на два броя специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на община Първомай. 

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Об
    обир по сряд бял ден
    22 -8
    17:06, 5 фев 2018
    От отговора на кмета става ясно ,че няма отговор и ,че поздравленията за Свети Валентин- "Ще те грабна...-като Ангу-обществена- поръчка" са най-харесвани.
  • 2
    Пи
    ПИТАГОР
    15 -10
    19:57, 5 фев 2018
    Ако тва дето ангу е написал е вярну айзък за христовата диплома за юрист и айзък дето е дрямал в тоя местен парламент. В това писание и за един ученик от мту-то ще му стане ясно че чисто лугически общинътъ не дава кинти а само подготвя обществената поръчка и си измива ръките с риосв които дават кинтите демек класическа безотговоност единия пише нещо другия дава кинтите и спец прокуратурата айзък и за нея да гони михаля.
  • 3
    По
    Пояснител
    19 -3
    22:07, 5 фев 2018
    Ала-бала... Имитацията на законосъобразност е доста прозрачна. Няма кой да се върже. П....май ще бъде септември.... скоро.
  • 4
    Ко
    КОЙ
    16 -4
    08:56, 6 фев 2018
    Анго кво съ прайш на ощипан? Кой подписа? Кой го нагласи така че нашето царче да спечели?Ти.Много думи и нищо съществено. Отвърнал на удара!? Както казват анадолските му ортаци - ДА ,ДА , АМА НЕ.
  • 5
    Им
    има
    6 -1
    17:32, 6 фев 2018
    Мълчанието на агнетата - първомайски. Цензура.СТРАХ. Смях!
  • 6
    Не
    Не
    6 0
    17:43, 6 фев 2018
    С фирмата, с която е сключен договора коя е? Може ли да се разбере?
  • 7
    Де
    Десо стресо
    0 0
    13:34, 9 фев 2018
    Там там , тадам , там тада там та да , та та та та та тат та ат а ... In a galaxy far far away the empire strikes back..
Последни новини