От х:

Днес в x:

Дете издъхна след задавяне със семки, друго нагълта отрова за мишки

Момче на година и половина издъхна след задавяне със слънчогледови семки в Симеоновград, научи Haskovo.net. Трагичната случка станала в събота. Тогава детето е погълнало няколко слънчогледови семки, при което се е задушило. Откарано от родителите в амбулаторния кабинет в града. Започната е реанимация, но вече е било мъртво, казаха от ЦСМП Хасково.

Смъртта на невръстното момче потресе живеещите в града. Местните коментират, че следствие на задушаването детето вероятно си е глътнало езика. „Щеше да има шанс, ако се бе реагирало в първите две-три минути, важно е да се освободят дихателните пътища, за да влезе кислород, обясниха хора, спасявали изпаднали в подобна ситуация.

Друго дете от Симеоновград, на 1 година, се нагълта с отрова за мишки, но оцеля. Инцидентът станал също в събота, а детето е постъпило в Спешно отделение на МБАЛ Хасково. Оттам то е било настанено в Детско отделение заедно с 15-годишната си майка.

Медиците са направили промивки на детето и всички необходими терапии, казаха от хасковската болница. Вече е стабилизирано, но е оставено за наблюдение. Вероятно ще бъде изписано утре или в сряда, уточниха от здравното заведение.

Подробностите около случката са оскъдни. Според запознати детето се е добрало до отровата за мишки във вид на гранули и е погълнало няколко от тях. При поглъщане на големи дози от препарата за борба с гризачите, тя може да се окаже фатална за човека. Препоръчително е всякакви отрови да се съхраняват на недостъпни за деца места и ползването им да става при изключително стриктен надзор в присъствието на малчугани, припомниха специалисти.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    По
    Порчо
    25 -6
    15:42, 5 фев 2018
    Когато специалистите препоръчват къде и как да държим отровата за мишки, дават ли си сметка, че става въпрос за орки, които не могат да четат и тази информация не може да стигне до тях?
    За кои деца става дума? За майката или за чаавето? Тази е забременяла, когато е била 12 годишна. Мислите ли че знае как се съхраняват отрови? Обаче това не я плаши. Ще ги наплоди поне още 10.
    • Ан
      Анонимен
      16 -21
      17:21, 5 фев 2018
      Господине не знам кой сте и се обръщам към вас нап... Виж коментара
  • 2
    No
    Nostradamus
    9 -4
    00:08, 6 фев 2018
    От всеки ц*****н - калъп сапун! Бог да пази България!
    • Ан
      Анонимен
      2 -4
      12:55, 6 фев 2018
      Извинете ама отново не знаете и коментирате момичето е бългърче и плюс това не му знаете историята.
    • Ка
      КАРАКОЛ
      1 0
      13:26, 7 фев 2018
      Българи-роми-турци и др. в бг всичките сте за сапун
  • 3
    ??
    ???
    4 -1
    12:12, 6 фев 2018
    15 годишна майка!?? Дете, което гледа дете...И след още 10 -15 години ще гледа внуци...
  • 4
    Ни
    Никодимчо
    0 0
    22:13, 8 фев 2018
    Истанбулската конвенция щеше да ги спаси тутакси, ама сега... тцъ!
Последни новини