От х:

Днес в x:

Иновации, фюжън стил и професионализъм в гимназията по туризъм

На 02.02.2018 г. в първа сервитьорска зала на Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”- Кърджали се проведе първата публична изява на групата по интереси „ Ресторантьорство”, чиято тема бе: Приготвяне и сервиране на определено меню в заведения за бързо хранене.  В групата участват 13 ученици от Х „б” клас, които проявяват интерес към кулинарията  и  към сферата на обслужването, а техен ръководител е г-н  Георги Гарабедян. Групата функционира за първа година и е в изпълнение на дейностите по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности "ТВОЯТ ЧАС – фаза І“. Проектът се финансира от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове. 
    Гости на мероприятието бяха инж. Марияна Стратиева- директор на гимназията, Недка Дженева –зам.- директор по учебната дейност и председател на съвета „Твоят час”, учители, родители и ученици. С огромен ентусиазъм, хъс и с много амбиция участниците в групата приготвиха иновативни асортименти и напитки, предлагащи се в заведенията за бързо хранене, като фъч от тиква с шамфъстък, бананови палачинки, терин от зеленчуци, къдрави розички с микс от зеленчуци, спирали от спанак и сирене, бутербродни хапки с прощуто, рулца от раци и ягоди, мини топчета от крема сирене, фаршировани с обезкостена зелена маслина, плодови шейкове, пилешки жулиенчета със зеленчуци и т.н. Но  преди да имат възможност да дегустират изкушенията, присъстващите с интерес наблюдаваха мултимедийна презентация на тема „Ресторантьорство”, направена и представена от ученици от групата по проекта.

Директорът на гимназията поздрави участниците в групата по интереси, като им пожела и занапред да продължават успешно да обединяват иновации, талант  и креативност в професионалното израстване.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини