От х:

Днес в x:

Представиха димитровградчанка в национален сайт за агробизнес

Националната мрежа за селско стопанство fermer.bg отдели място за един млад и амбициозен човек от община Димитровград. В своя публикация за дамите в селското стопанство сайтът разказва за 26 -годишната Даяна Димитрова, която се занимава активно със земеделие от 6 години. Заедно с баща си те отглеждат пчелни семейства, орехи и лешници в димитровградското село Бряст.

Пред  fermer.bg Даяна споделя, че дължи всичко на подкрепата на баща си и обича работата си. "Когато си създал нещо от нулата с двете си ръце и много любов - няма връщане назад. Всичко се превръща в ежедневие и гледаш само напред. Поставяш си цели и планове. Започваш да мислиш как да ги реализираш. Вървиш само напред и нагоре", коментира младата жена.

Тя е на менние, че за да бъде една ферма устойчива трябва да представлява затворен цикъл и продукцията да достига директно до потребителите. Успешният агробизнес е съвкупност от много компоненти, но когато човек е упорит и последователен нещата трябва да се случат, допълва Даяна

Според нея, има бъдеще земеделския сектор у нас. Даяна изразява надежда, че след 10 години различните браншове могат да бъдат по-обединени и да защитават интересите си заедно. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    А-
    А-Я
    0 -2
    15:02, 4 фев 2018
    Какво от това,че са писали в Националния сайт на fermer.bg за Даяна? Преди няколко години имаше интервю по БНТ в предаването ,,Бразди" с Любка от Димитровград,която от15г.се занимава с отглеждането на най-вкусните череши в Южна България.
  • 2
    Дъ
    Дъното
    0 -2
    07:53, 5 фев 2018
    И защо това трябва да ни интересува? А по БТВ в 8я кадър на петата новина в левия ъгъл дадоха Мунчо... Ударихте дъното
  • 3
    Въ
    Върхът
    6 0
    10:31, 5 фев 2018
    А може би , искате да пишат за кадастрофи,убити,човешки драми-естественно жълтините се четат.Простотията на народа си личи по това какво ги вълнува,какво четат. И да, наистина ударихме дъното щом един млад ,работлив и успял човек е нищо за някой и няма смисъл да се даде поне за пример на подрастващите.
  • 4
    Да
    Даяна
    1 0
    21:45, 6 фев 2018
    Благодаря за новината!

Още новини

Последни новини