От х:

Днес в x:

Двама бегачи отвориха щафетата от Свиленград до София в защита на Пирин

    Двама бегачи отвориха поеха тази сутрин протестното щафетно бягане в защита на застрояването на националния парк Пирин.

    Флашмобът под мотото Run for Pirin – Run for Bulgaria ще мине през следващите седем дни през 10 града на България и ще завърши в в София на 8-ми февруари, където ще се включат в традиционното шествие „Спаси Пирин! Спаси България!”.

    Много изпращачи дойдоха сутринта на старта, за да подкрепят каузата.

    За няколко метра към края на града в посока Хасково бегачите бяха почти десетина, като по този начин символично хората участваха в 440-километровата щафета.

    Към следващия пункт от маршрута на протестното бягане-Хасково продължиха двама души. Единият от тях е Огнян Христонев, който е планинар и сноубордист и е сред първите демонстранти срещу разрешението за строителство в 48% от Национален парк Пирин от Хасковска област.

    Тази вечер около 18 часа се очаква бегачите на пристигнат на пл.“Свобода“. Щафетата тръгва от Хасково в седем сутринта в събота.

      Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ба
      бай пеша
      3 -1
      13:34, 2 фев 2018
      Момчета, ми то голяма инициатина. Тия дето не могат да тичат какво са правят? Да го бяхте направиле- скара бира за Пирин, да се включат повече хора. Ако пък почерпите, може и сподвижници са спечелите. Айде лек бяг, да внимавате да не настинете, че студено и по магистралата да не тръгнете- бързо карат.
      • Ви
        вихрен
        0 0
        19:26, 3 фев 2018
        е те са го казали хората - който не може да бяга ще праща послания, посланието е просто - обичта към Пирин не минава с кебапчета, а с много пот и ходене с раница по величествените му каменни баири. Скара - бирата е друг патент, на другите антипротестиращите
    Последни новини