От х:

Днес в x:

"Балкана мама" - Zdob si Zdub, Loredana & Лигалайз (видео)

"Balkana Mama" олицетворява връзката между различни хора и жанрове и създава енергия, която счупва езикови, физически и емоционални бариери. Няма значение какво ни свързва или ни прави различни, за музиката няма граници - нито географски, нито жанрови, се казва в представянето на песента. "Balkana Mama" е танцувално и ритмично парче, а експлозията от цветове и чувства в музикалното видео се дължи е режисьора Ionut Trandafir (TrandaFilm).

Молдовската група Zdob si Zdub, известа на феновете като ZDZ, предсатавя страната си на Евровизия в Киев през 2005 год и в Дюселдорф през 2011 год., но съществува от 1994 год. Те са пънк тробадури.

Лордана Гроза (родена на 10 юни 1970 г.) е румънска поп изпълнителка, автор на песни, модел, актриса, танцьорка, телевизионна личност и треньор в танцовото шоу "Vocea România", известно с редуващи се музикални стилове.

Другият участник в "Balkana Mama" е  Ligalize - московчанинът Андрей Владимирович Меншиков, хип-хип артист, който е записвал преди време в Прага и в Ню Йорк с американски продуценти и изпълнители, а още по-отдавна даже създал група в Конго. През 2015 записва с легендата на американския ъндъргарунд рап - групата Onyx. Сега добавя в биографията си работата с румънския лейбъл MediaPro Music.

Тази интернационална компания пее предимно на руски, а видеото е продуцирано от румънския  LUCA-S ART FILM. Определено са тръгнали да завладяват Балканите, с музика де, или пък ние от Балканите сме завладяли артистичните им сърца, кой знае...

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бр
    брях
    2 0
    16:16, 1 фев 2018

    Румънците си ни изпреварват отвсякъде.

  • 2
    Ха
    Хасковлията
    2 0
    16:19, 1 фев 2018
    Браво!
    Разиграха ми душата! Е , въпреки всички гадости, в които ни обвиняват западняците - Балканците сме си веселяци!!!
    Който пее, зло не мисли!!!
Последни новини